"Voi solicita Senatului constituirea unei comisii de ancheta care sa aiba in competenta identificarea tuturor zonelor contaminate pana in acest moment, zone unde se stie ca au fost depozitate foarte multe tone de deseuri si care in momentul de fata si-au pierdut urma”, a spus senatorul.

Senatorul a adaugat ca trebuie identificata „foarte clar” cantitatea de deseuri care a ajuns in Romania si a mentionat ca, din cauza poluarii apei, Romania va avea, pe langa o problema legata de sanatatea populatiei, si una legata de costuri.

"Pana prin anul 2002 au fost aduse cantitati uriase de deseuri toxice, lichide si lasate prin toate combinatele chimice dezafectate. Problema contaminarii surselor de apa potabila va greva in viitor situatia generala a habitatului nostru si costurile, pentru ca se pune problema costurilor la apa. (...) Apa este contaminata in multe parti", a adaugat reprezentantul UNPR.

O problema similara a fost semanala recent si de conducerea Societatii Nationale Apele Minerale (SNAM). Seful societatii, Radu Dumitru, spunea ca o criza a apei "bune" este iminenta, iar principala cauza a acestei viitoare crize este poluarea.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro