Liderul retailului modern din Marea Britanie renunta la alte 1.200 locuri de munca in incercarea de a reduce costurile

Tesco, cel mai mare retailer din Marea Britanie, a anuntat ca va renunta la alte 1.200 de locuri de munca, la numai o saptamana dupa ce 1.100 de angajati au fost anuntati ca isi vor pierde job-urile in incercarea CEO-ului, Dave Lewis, de a reduce drastic din costuri, anunta Guardian.co.uk.

Decizia ii vizeaza pe angajatii din Marea Britanie, dar si cativa dintre cei care lucreaza in cadrul centrului IT si suport din Bangalore, India.

„Acesta este un pas important in continuarea eficientizarii business-ului. Vrem sa simplificam modelul operational al companiei, sa reducem costurile, si, cel mai important, sa reusim sa investim acesti bani in servicii mai bune pentru clienti”, a declarat un purtator de cuvant al Tesco, citat de Guardian.co.uk.

Disponibilizarile vor viza posturi din departamente precum financiar, comercial, marketing si inchirieri. Aceasta masura este doar una dintr-o serie mai ampla de decizii luate odata cu venirea lui Lewis in toamna anului 2014 in fruntea Tesco, executivul „castigandu-si” din acest motiv porecla de „Dave cel aspru”.

In primul sau an la conducerea Tesco, Lewis a taiat aproape 5.000 de posturi de conducere din magazinele britanice, respectiv circa 4.000 de pozitii in afara Marii Britanii si in divizia de banking a grupului. La aceste cifre se adauga peste 2.500 de locuri de munca pierdute odata cu inchiderea, in 2015, a 48 de magazine Tesco ce inregistrau pierderi.

Citeste si:
Marea Britanie: Tesco lanseaza "cel mai ieftin magazin din oras"
Tesco lanseaza "cel mai...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Tesco nu este singurul retailer care incearca sa reduca din costuri. Sainsbury’s, Morrisons si Waitrose au inchis la randul lor magazine in ultimii ani. Masura a fost luata pentru a face fata discounterilor precum Aldi sau Lidl, dar si cumparaturilor online de alimente.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri