Sute de persoane s-au adunat duminica, la Chisinau, sa protesteze fata de controversata noua lege a alegerilor, relateaza Radio Free Europe-Radio Liberty.

Participantii la miting fluturau steaguri ale Republicii Moldova si Uniunii Europene, scrie News.ro.

Unii dintre ei l-au acuzat pe presedintele moldovean prorus Igor Dodon ca ”vinde tara Moscovei”.

Demonstratia a fost organizata de doua partide de opozitie - Platforma Demnitate si Adevar (PDA) si Partidul Actiune si Solidaritate (PAS).

Legea, care introduce un sistem electoral mixt, a fost adoptata de parlamentari si a fost promulgata de Dodon in iulie, in pofida unor proteste in masa in capitala moldoveana si a unor critici din partea Uniunii Europene (UE) si Statelor Unite.

Noua lege prevede ca jumatate dintre parlamentari sa fie alesi pe liste de partid, iar jumatate in circumscriptii.

Unii critici acuza faptul ca aceste modificari favorizeaza cele mai mari doua partide moldovene - Partidul Democrat (PDM; prooccidental, la putere) si Partidul Socialistilor (PSM, prorus, in opozitie).

Ei acuza PDM ca a initiat aceste modificari intr-un efort de a obtine un scor mai bun in alegerile parlamentare prevazute in 2018, din cauza unei scaderi a popularitatii.

Insa sustinatorii noii legi subliniaza ca aceasta ii responsabilizeaza mai mult pe politicieni.

Republica Moldova a fost condusa de trei guverne incepand din 2015, dupa ”disparitia” unui miliard de dolari din sistemul bancar moldovean, care a provocat o dubla criza politica si economica in aceasta fosta republica sovietica.

Sursa foto: Eric Crama/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri