Cateva zeci de manifestanti reuniti sub sloganul #NuMaTem au incercat sa intre in piata din centrul capitalei moldovene, unde are loc parada de Ziua Independentei. Ei au imbrancit politistii care le-au blocat accesul si care au ripostat cu gaze lacrimogene, potrivit News.ro.

Operatiunea fortelor de ordine este condusa personal de seful IGP, Alexandru Pinzari si adjunctul sau, Gheorghe Cavcaliuc. Manifestatia #NuMaTem a fost organizata pe retelele de socializare pentru a manifesta impotriva Guvernului. „Campania #NuMaTem este lansata de societatea civila in semn de protest impotriva crimelor savarsite de-a lungul celor 25 de ani de independenta”, a fost descris evenimentul pe Facebook.

„#NuMaTem sa zic ca am devenit cel mai sarac stat din Europa, ca am devenit cel mai corupt stat din Europa, ca suntem unul dintre cei mai mari exportatori de droguri, ca suntem furati la energia electrica, la gazul natural, la apa, ca prin intermediul sistemului judecatoresc se spala miliarde de dolari ai mafiei rusesti, ca sistemul financiar-bancar este falimentat, ca suntem condusi de niste criminali in frunte cu oligarhul Vlad Plahotniuc si nu avem motive de a sarbatori ceva. Suportam o tragedie nationala, iar pentru a schimba lucrurile trebuie sa iesim in strada”, mai scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

La aceasta campanie s-au alaturat si o serie de partide politice, printre care „Partidul Nostru”, Partidul DA si PSRM. Sute de oameni sunt asteptati sambata in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, pentru a asista la o parada militara organizata de Ziua Independentei. Autoritatile au impus masuri dure de securitate cu aceasta ocazie, ce includ, printre altele, puncte de control cu detectoare de metale. Sute de ofiteri ai fortelor de ordine asigura securitatea evenimentului.

Sursa foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock