Rusia a propus un proiect de rezolutie in Consiliul de Securitate al ONU in care cere condamnarea ''agresiunii impotriva Republicii Arabe Siriene de catre SUA si aliatii lor cu incalcarea dreptului international si a Cartei ONU'', transmit Reuters si AFP, potrivit Agerpres.

O reuniune de urgenta a Consiliul de Securitate al ONU este programata sambata cu incepere de la ora 15.00 GMT, la cererea Rusiei, dupa loviturile aeriene intreprinse de SUA, Franta si Marea Britanie impotriva regimului din Siria.

Proiectul de rezolutie a fost facut sa circule de Rusia cu putin timp inaintea reuniunii. Nu este insa clar cand ar putea fi supus la vot.

Potrivit unor diplomati citati de Reuters, este improbabil ca proiectul de rezolutie va primi numarul minim necesar de noua voturi pentru a forta un veto din partea SUA, Frantei sau Marii Britanii.

Pentru a fi adoptat, un proiect de rezolutie are nevoie de nou voturi pentru si niciun veto din partea celor cinci membri permanenti ai Consiliul de Securitate - SUA, Rusia, China, Franta si Marea Britanie.

Citeste si:
Greta va reveni in Europa traversand Atlanticul cu un catamaran
Greta Thunberg va reveni in...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Robinetul rusesc de gaze spre Europa se poate inchide