Presedintele indian Ram Nath Kovind a semnat o ordonanta care prevede pedepse drastice pentru cei acuzati de violente sexuale impotriva copiilor, inclusiv pedeapsa cu moartea in cazul celor condamnati pentru violarea fetelor cu varste sub 12 ani.

Guvernul din India a votat ordonanta sambata, pe fondul amplelor proteste publice in legatura cu recentele cazuri de viol carora le-au cazut victime tinere fete. O fetita de 8 ani a fost violata si ucisa in statul Jammu si Kashmir, in timp ce in Uttar Pradesh o fata de 16 ani a fost violata in grup, declansand proteste la nivel national, scrie Agerpres.

Ordonanta a fost semnata de presedintele Kovind. Ea va fi valida sase luni, timp in care trebuie ratificata de parlament. Noua lege introduce pedeapsa cu moartea pentru cei gasiti vinovati de violarea copiilor sub 12 ani. Conform legii anterioare, pedeapsa maxima pentru violatorii de copii era inchisoarea pe viata. Pedeapsa minima in acest caz este de 20 de ani de inchisoare.

Pedepsele cu inchisoarea pentru violarea fetelor cu varsta sub 16 ani si a femeilor au fost si ele inasprite. De asemenea, guvernul a stabilit masuri pentru investigarea rapida a acestor cazuri, stipuland ca anchetele sa se incheie in termen de doua luni.

Sursa foto: Yury Birukov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri