SUA au spionat peste 500 de milioane de inregistrari telefonice interne in 2017

Agentia de Securitate Nationala (NSA) a SUA a colectat peste 534 de milioane de inregistrari telefonice interne in 2017, conform unui raport guvernamental facut public vineri, informeaza dpa, potrivit Agerpres.

Agentia s-a folosit de puterile sale pentru a colecta metadate de la apeluri telefonice si mesaje text interne, conform raportului biroului directorului Serviciilor Nationale de Informatii.

Metadatele nu dezvaluie continutul convorbirilor telefonice, dar permit NSA sa spioneze destinatarii apelurilor, data si durata convorbirilor, precum si numarul caracterelor folosite in mesajele text.

Se presupune ca metadatele sunt anonime, insa pot fi folosite pentru a identifica persoanele carora apartin, asa cum a descoperit un avocat de la Stanford in 2013. Acest lucru se face prin corelarea metadatelor cu informatii disponibile public pe retelele de socializare si cu alte surse.

Numarul inregistrarilor telefonice obtinute de NSA anul trecut a fost de trei ori mai mare decat in 2016, conform weblog-ului Gizmodo.

Citeste si:
SUA: Aproape 100.000 de copii, confirmaţi cu COVID-19 în 14 zile
Aproape 100.000 de copii au...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Sursa foto: Shutterstock / svershinsky

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri