Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a facut apel sambata la unitate in randul musulmanilor si la eforturi pentru obtinerea de progrese stiintifice, precizand ca acest lucru ar face imposibil ca 'inamici' precum SUA sa domine tarile islamice, relateaza Reuters.

Iranul siit se confrunta cu Arabia Saudita, sunnita si aliata cu Occidentul, pentru influenta in Orientul Mijlociu. Cele doua puteri regionale sustin parti aflate in conflict in razboaiele din Yemen si Siria, precum si grupuri politice rivale in Irak si Liban, scrie Agerpres.

"Astazi, orice miscare ce duce la intelegerea reciproca a grupurilor si sectelor islamice este un lucru bun, iar aceasta reuniune este un exemplu al miscarii pentru unificarea natiunii islamice", a spus Ali Khamenei la o adunare despre contributiile siitilor la stiinta, declaratiile fiind publicate pe site-ul sau oficial.

"Miscarea stiintifica trebuie accelerata, iar natiunea islamica trebuie inca o data sa ajunga la inaltimi stiintifice si de civilizatie, pentru ca dusmanii islamului si americanii sa nu poata ordona peste capul tarilor islamice", a declarat Ali Khamenei. Iranul face apel des la unitate islamica pentru a primi sprijin in confruntarea sa cu principalul inamic, SUA.

Washingtonul s-a retras marti din acordul international cu Teheranul, decizia fiind urmata de amenintarea cu sanctiuni pentru firmele straine care fac afaceri in Iran. Teheranul neaga acuzatia ca incearca sa produca arme atomice si spune ca programul sau nuclear are scopuri pasnice, fiind folosit pentru electricitate, agricultura si medicina.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri