Un armistitiu a fost incheiat pentru a pune capat raidurilor israeliene asupra Fasiei Gaza si tirurilor din enclava palestiniana inspre teritoriul israelian, a informat sambata un purtator de cuvant al miscarii Hamas, Fawzi Barhoum, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Medierea Egiptului a permis incheierea armistitiului, a afirmat Fawzi Barhoum intr-un comunicat. Contactat de AFP, un purtator de cuvant militar israelian a refuzat orice comentariu.

Israelul a anuntat ca a efectuat sambata loviturile aeriene cele mai importante asupra Fasiei Gaza de la razboiul devastator din vara lui 2014, doi adolescenti palestinieni fiind ucisi intr-unul din aceste raiduri.

Aceste lovituri au avut loc la o zi dupa violente sangeroase la granita dintre Israel si Fasia Gaza si dupa o confruntare nocturna cu miscarea islamista Hamas care a lansat rachete si obuze in timp ce Israelul efectua raiduri aeriene.

Trei civili israelieni au fost raniti sambata atunci cand o racheta s-a abatut asupra casei lor, in sudul tarii. Armata a informat ca peste o suta de rachete si obuze au fost trase sambata in directia sudului Israelului dinspre enclava palestiniana.

Citeste si:
Toate plajele din Tel Aviv au primit distinctia "Blue Flag"
Toate plajele din Tel Aviv au...

Sursa foto: BOATFOTO/Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
De la logica la dementa: Oamenii sunt pe cale sa dispara in Fasia Gaza