O tara sanatoasa este o tara fericita. Cu totii ne dorim un sistem de sanatate eficient si calitativ, fara cozi la usa doctorului, fara liste de asteptare pentru pacienti si fara doctori care nu te baga in seama fara o “mica atentie”. Vezi urmatoarele 10 tari in care pacientii sunt multumiti de serviciile medicale oferite de sistemul de sanatate public, potrivit U.S. News & World Report.

10. Noua Zeelanda

Noua Zeelanda este una dintre cele mai active tari din lume si depaseste cu mult asteptarile altora in competitiile sportive nationale. Ea are o speranta medie de viata de 81,6 ani.

Noua Zeelanda in topul celor mai sanatoase tari

Sursa foto: Shutterstock/Olga Danylenko

9. Austria

Austria are al doilea cel mai mare numar de doctori la 100.000 de locuitori din Uniunea Europeana si unul dintre cele mai puternice sisteme medicale de pe continent, sistem recunoscut pentru calitatea excelenta a serviciilor si pentru standardele inalte ale unitatilor medicale. In acelasi timp, s-a dezvoltat si un puternic sector de furnizori privati de servicii medicale, ce ofera tratamente pentru pacienti internationali din Asia, SUA sau Europa.

Austria pe locul 9 in topul celor mai sanatoase tari

Sursa foto: Shutterstock/ trabantos

8. Franta

Franta este recunoscuta pentru calitatea serviciilor de sanatate si speranta medie de viata a tarii de 82 ani.

Top cele mai sanatoase tari: Franta pe locul 8

Sursa foto: Shutterstock/ Syda Productions

7. Australia

Nu este surprinzator ca Australia a fost clasata ca fiind cea mai sanatoasa natiune din emisfera sudica, aici australienii se bucura de o vreme favorabila, iar poluarea este redusa. Speranta medie de viata este de 82,8 ani, iar din acest punct de vedere tara se claseaza pe locul patru in lume.

Australia are unul dintre cele mai bune sisteme de sanatate publice

Sursa foto: Shutterstock/ Tatjana Kabanova

6. Olanda

In 2015 Olanda a obtinut cele mai bune rezultate potrivit Indexului anual Euro Health Consumer, care compara sistemele de sanatate din Europa. Olanda a avut atunci punctajul maxim de 916 din 1.000 de puncte, iar in acest top se afla pe locul sase.

Olanda, una dintre cele mai sanatoase tari

Sursa foto: Shutterstock/ MarinaDa

5. Germania

Chiar daca se spune ca germanii sunt iubitori de bere si carnati, acestia sunt printre cei mai sanatosi oameni din lume. Speranta medie de viata a tarii este de 81 ani.

Top cele mai sanatoase tari: Germania pe locul 5

Sursa foto: Shutterstock/ William Perugini

4. Marea Britanie

Sistemul de sanatate din Marea Britanie, universal si gratuit, desi a avut suisuri si coborasuri, a transformat societatea, propunandu-si sa ofere ingrijire tuturor dupa nevoie, indiferent de venituri. A servit ca model pentru alte tari si e in continuare printre cele mai accesibile din lume: doar 2% dintre britanici nu au acces la medicamentele necesare.

Sistemul de sanatate public din Marea Britanie

Sursa foto: Shutterstock/ Monkey Business Images

3. Canada

Canada are unul dintre cele mai bune sisteme publice de asigurare de sanatate din lume. Majoritatea serviciilor medicale sunt gratuite, fiind platite din impozite. Guvernul federal stabileste normele serviciilor de sanatate pentru toata Canada, dar fiecare provincie isi administreaza propriul program de servicii de sanatate.

Serviciile medicale publice din Canada

Sursa foto: Shutterstock/ Sergei Bachlakov

2. Suedia

De obicei tarile din Nordul Europei au un punctaj mare, potrivit Indexului global de prosperitate. Barbatii suedezi au a patra cea mai mare speranta medie de viata din lume de 80,7 ani.

Sudia, a doua cea mai sanatoasa tara din lume

Sursa foto: Shutterstock/Maridav

1. Danemarca

In Danemarca, toate persoanele care dezvolta probleme medicale grave au dreptul de a primi tratament gratuit in spital. Acest lucru este valabil si in cazul persoanelor venite in vizita din alte tari. Majoritatea examinarilor medicale si tratamentelor sunt gratuite. Danemarca are cel mai bun sistem de sanatate, aici se gasesc cei mai multumiti pacienti de serviciile medicale publice din tara.

Danemarca, tara cu cele mai bune servicii medicale publice

Sursa foto: Shutterstock/ Vlad Teodor

Sursa foto: Shutterstock / altafulla

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri