Institutul Legatum din Londra a publicat cea de-a 10 editie a studiului numit “Prosperity Index”, care claseaza tarile din intreaga lume in functie de nivelul de prosperitate al acestora. In cazul in care luati in considerare sa va reincepeti viata departe de Romania, va prezentam tarile de pe primele 10 pozitii, tari in care un sistem de sanatate bine pus la punct sau un mediu de afaceri puternic sunt aspecte normale ale societatii.

Trecerea contributiei de la angajator la angajat, split TVA, taxa de solidaritate sau declaratia 600 sunt cateva dintre subiectele care au stors nervii a milioane de romani in ultimul an, ce au catalogat toate aceste masuri ca facand parte dintr-o adevarata "topaiala fiscala". Daca mai luam in calcul si ofensiva acerba a majoritatii guvernamentale in ceea ce priveste modificarea legilor justitiei si lupta cu "Statul Paralel", visul unei societati normale pare din ce in ce mai indepartat.

Asadar, in cazul in care ati ajuns la capatul puterilor si doriti sa va petreceti restul vietii intr-o societate in care calitatea vietii este mult mai ridicata, va prezentam top 10 cele mai prospere tari de pe glob. Pentru realizarea clasamentului au fost luate in considerare mai multi indicatori, precum PIB-ul pe cap de locuitor, numarul de persoane cu job-uri full-time sau nivelul mediului de afaceri din tarile respective, conform independent.co.uk.

10. Regatul Unit al Marii Britanii

sursa foto: ESB Profesional / Shutterstock.com

In ciuda Brexit-ului, Regatul Unit al Marii Britanii a urcat 5 pozitii in topul prosperitatii, de pe pozitia 15 pana pe pozitia 10. Separat, in analiza ce priveste strict nivelul mediului de business, Regatul Unit al Marii Britanii ocupa pozitia a 5-a.

9. Danemarca


sursa foto: Pocholo Calapre / Shutterstock.com

Tarile din nordul Europei sunt recunoscute pentru standartele ridicate ale vietii pe care locuitorii acestora le au, lucru datorita caruia Norvegia, Finlanda, Danemarca si Suedia se regasesc in top 10 al prosperitatii. Danemarca ocupa locul 9, iar in ceea ce priveste siguranta se situeaza pe pozitia a 5-a.

8. Suedia

sursa foto: RPBaiao / Shutterstock.com

Urmatoarea pozitie din top este ocupata de o alta tara nordica, respectiv Suedia, care a coborat de pe pozitia 5, pe care o ocupa in 2015, pana pe pozitia 6. In ceea ce priveste starea economiei, aceasta se pozitioneaza pe pozitia a 3-a, iar referitor la calitatea guvernarii, aceasta ocupa pozitia a 5-a.

7. Olanda


sursa foto: kavalenkava / Shutterstock.com

Pe pozitia a 7-a se afla Olanda, care se remarca printr-un sistem de invatamant (locul 2) bine pus la punct si o stare a economiei buna.

6. Australia

sursa foto: Javen / Shutterstock.com

Recunoscuta pentru stilul de viata relaxat al locuitorilor si vremea buna, Australia a facut progrese fata de situatia in care se afla in 2015, urcand de pe pozitia 7 pana pe pozitia 6.

5. Canada


sursa foto: Hannahmariah / Shutterstock.com

Canada este vazuta ca fiind mai prospera decat Statele Unite ale Americii, conform precizarilor facute de institutulul Legatum, ocupand pozitia a 5-a in topul prosperitatii. In ceea ce priveste capitalul social, tara ocupa locul 3, iar referitor la mediul de business, canadienii ocupa pozitia a 2-a.

4. Elvetia

sursa foto: Mikadun / Shutterstock.com

Nu este nicio surpriza sa vedem Elvetia pe primele pozitii ale unui top legat de cele mai prospere tari din lume. Cu un sistem educational de exceptie, recunoscut ca fiind cel mai bun din lume si un sistem de sanatate, de asemenea, bine pus la punct, tara se pozitioneaza pe pozitia a 4-a.

3. Finlanda



Sursa foto: StockFotoVideo / Shutterstock.com

Cea de-a 3-a tara nordica din topul celor mai prospere natiuni ale lumii este Finlanda si ocupa pozitia a 3-a. Aceasta este recunoscuta pentru cea mai buna guvernare din lume, conform institutului Legatum.

2. Norvegia


sursa foto: Tatiana Popova / Shutterstock.com

Dupa ce timp de 7 ani a ocupat prima pozitie in topul prosperitatii, Norvegia a coborat pe pozitia a 2-a in editia de anul acesta. In ceea ce primeste calitatea guvernarii din tara nordica, aceasta se afla pe pozitia a 3-a.

1. Noua Zeelanda



Noua Zeelanda este cea mai prospera tara din lume, conform topului realizat de catre institutul Legatum. Aceasta detinand suprematia si in ceea ce priveste clasamentele separate facute pe indicatori precum capitalul social si calitatea economiei. In ceea ce priveste mediul de business si nivelul guvernarii, aceasta se afla pe pozitia a doua.

Sursa foto: By alecsps / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri