Operatiunea de cautare a persoanelor disparute dupa prabusirea podului Morandi din orasul-port Genova s-a incheiat in noaptea de vineri spre sambata, cu recuperarea corpurilor a inca trei persoane care lipseau, crescand bilantul oficial al accidentului la 43 de morti, informeaza duminica Reuters si dpa, potrivit Agepres.

Dupa recuperarea celor trei corpuri - un cuplu italo-jamaican si fiica lor de 9 ani - de sub o masina zdrobita sub placi de beton, lista celor declarati disparuti a fost epuizata. Cu toate acestea, un oficial al brigazii de pompieri, Stefano Zanut, a declarat pentru Sky TG24: "Munca noastra continua pentru a avea siguranta deplina ca nimeni nu a fost lasat sub moloz''.

O sectiune de 200 de metri a podului s-a surpat marti in conditii de trafic intens si furtuna. Vehicule si bucati de beton si metal au plonjat 50 de metri la sol dedesubtul constructiei.

Potrivit unui numar actualizat al deceselor publicat de o filiala din Genova a Ministerului de Interne, printre cei decedati sunt patru persoane din Franta, trei din Chile, doi din Albania, doi din Romania, doi din Jamaica si cate unul din Columbia si Peru.

Viaductul, care lega estul si vestul orasului, face parte din autostrada A10 si era gestionat de operatorul privat de taxare rutiera Autostrade per l'Italia.

Guvernul italian da vina pe operatorul Autostrade pentru dezastru, in timp ce compania, al carei principal actionar este grupul de moda Benetton, neaga orice neglijenta.

Vineri, guvernul a lansat oficial o procedura de revocare a concesiilor detinute de Autostrade pentru a opera autostrazile cu taxa.

O zi mai tarziu societatea a promis o jumatate de miliard de euro pentru a reconstrui podul si a crea fonduri pentru a asista imediat familiile victimelor si ale celor stramutati din casele lor din cauza prabusirii infrastructurii si a lucrarilor de reconstructie.

Sambata a fost, de asemenea, zi de doliu national, in care au fost organizate funeralii de stat la Genova doar pentru 18 dintre victime. Unele familii ale celor decedati au preferat sa organizeze ceremonii private invocand o dorinta pentru intimitate sau furia fata de autoritati.

Sursa foto: Shutterstock / MAURO UJETTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri