Justitia italiana a deschis o ancheta contra ministrului italian de interne, Matteo Salvini, pentru "sechestrare de persoane, arestari ilegale si abuz de putere" in dosarul migrantilor retinuti la bordul navei Diciotti, au anuntat sambata media italiene, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Seful sau de cabinet este vizat de aceeasi ancheta care a fost declansata de parchetul din Agrigento, in Sicilia, dar care va fi derulata de un "tribunal pentru ministri" din Palermo, resedinta acestei insule din sudul tarii, potrivit surselor.

Decizia a intervenit la finalul audierii a doi inalti responsabili din Ministerul de Interne, condusa sambata la Roma de procurorul parchetului din Agrigento, Luigi Patronaggio, care a deschis primul ancheta asupra afacerii in cauza, cautand sa inteleaga lantul de comanda si sa afle cine a dat ordinul de a interzice debarcarea migrantilor.

Decizia justitiei nu a afectat dorinta lui Matteo Salvini, seful Ligii (extrema dreapta), de a-si continua lupta impotriva imigratiei.

"Ei (magistratii) ma pot aresta pe mine, dar nu si vointa a 60 de milioane de italieni", care majoritar par favorabili politici sale, a spus el in cursul unei reuniuni politice in nordul Italiei.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri