Avocatul presedintelui Donald Trump, Rudolph Giuliani, spune ca a fost contactat de Departamentul de Stat cu privire la scrisoarea adresata autoritatilor romane si ca a discutat cu cel putin un oficial roman, insa nu i-a mentionat numele, noteaza Ziare.com.

De asemenea, el a afirmat ca poate ar fi trebuit sa mentioneze in document ca nu reprezinta pozitia presedintelui Donad Trump, scrie Washington Post.

Rudolph Giuliani a fost sunat saptamana aceasta de oficiali ai Departamentului de Stat in legatura cu scrisoarea, acestia vrand sa stie daca este reala, raspunsul sau fiind: "Absolut".

Giuliani a precizat ca nu este implicat in actiuni vizand si alte state in afara de Romania si ca nu a discutat acest subiect cu Trump sau cu alt oficial al administratiei.

"Sunt persoana privata", a replicat el cand a fost intrebat de ce a adoptat o pozitie contrara celei a Guvernului SUA.

Citeste si:
Giuliani face noi dezvaluiri despre scrisoare trimisa luiIohannis
Revista presei 30 august:...

"Poate ar fi trebuit sa mentionez in scrisoare ca nu il reprezint pe presedinte", a tinut sa precizeze el, dar ca a presupus ca autoritatile romane stiu acest lucru. Rudolph Giuliani a mai spus ca a discutat cu cel putin un oficial roman in contextul demersului sau, fara insa a face nominalizari.

Avocatul presedintelui Donald Trump, Rudolf Giuliani, a fost platit de o firma de consultanta in momentul in care a trimis presedintelui Romaniei o scrisoare contrara pozitiei oficiale a Guvernului SUA, scrie Politico.

Giuliani, a adresat autoritatilor romane o scrisoare pe tema protocoalelor incheiate de institutii din sistemul judiciar cu SRI, scrisoare de care Ambasada SUA la Bucuresti s-a disociat, transmitand, prin purtatorul de cuvant, ca Guvernul SUA nu comenteaza actiunile persoanelor fizice.

Citeste si:
Iohannis, despre coronavirus: Nu există niciun motiv real de panică
Iohannis, despre coronavirus:...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Departamentul de Justitie al SUA verifica interventiile lui Giuliani
Setari Cookie-uri