Rudolph Giuliani, care a recunoscut ca a primit bani pentru a trimite scrisoarea presedinelui Iohannis, a facut noi dezvaluiri. In Germania a fost fondat primul partid de stanga anti-migranti. Citeste mai departe principalele subiecte ale zilei de joi, 30 august.

Rudolph Giuliani, noi dezvaluiri: Nu am discutat despre scrisoare cu Trump. Am vorbit cu cel putin un oficial roman. Rudolph Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump, a spus miercuri, potrivit The New York Times, ca scrisoarea sa adresata presedintelui Romaniei nu are legatura cu guvernul american. Pe de alta parte, Giuliani spune ca a fost contactat de Departamentul de Stat in legatura cu aceasta scrisoare si ca a discutat cu cel putin un oficial roman, fara a-l nominaliza, relateaza Washington Post. El a mai afirmat ca poate ar fi trebuit sa mentioneze in document ca nu reprezinta pozitia presedintelui Donad Trump, informeaza Digi 24.

In Germania a fost fondat primul partid de stanga anti-migranti. Pentru prima data in istoria germana, o miscare “anti-imigranti” de stanga isi face aparitia pe scena politica nationala, scrie cotidianul italian Il Giornale, preluat de Rador. Fosti membri ai partidului post-comunist Die Linke au infiintat o miscare axata pe politici sustinute pana in prezent exclusiv de Alternative für Deutschland (AfD), miscarea ‘populista’ de dreapta care milita pentru alungarea migrantilor, apararea granitelor si revocarea sanctiunilor Rusiei. Noul partid se numeste ‘Aufstehen’ (in picioare), iar scopul acestuia este cel de a readuce in perimetrul stangii milioane de alegatori care au abandonat in ultimii ani frontul socialist, atrasi de propaganda de dreapta, scrie g4media.ro.

Saraci in tara bogatilor. Cati americani nu au bani de mancare si pentru plata utilitatilor. Nici chiar in Statele Unite, cea mai mare economie a lumii, nu merg cainii cu covrigi in coada. Ultimele studii arata ca aproape jumatate dintre americani nu reusesc sa isi plateasca nevoile de baza, precum alimentele sau utilitatile. Si este o problema care ne-am fi asteptat sa fie raspandita printre cetatenii saraci, insa chiar si gospodariile din clasa de mijloc se confrunta cu aceleasi dificultati financiare.In ciuda cresterii economice puternice si a faptului ca locurile de munca din Statele Unite sunt ocupate aproape la capacitate maxima, patru din 10 americani inca se lupta sa isi satisfaca nevoile de baza. Sunt aproape 51 de milioane de gospodarii care nu castiga suficient pentru a-si permite locuinte, alimente, ingrijire medicala, transport sau chiar un telefon mobil, scrie digi24.ro

Majoritatea cetatenilor din UE vor sa renunte la ora de vara

80% dintre cetatenii UE doresc renuntarea la ora de vara. Larga majoritate a cetatenilor UE doreste abolirea regulilor de economisire a energiei electrice necesara iluminatului pe timp de vara. 80% dintre persoanele care au raspuns chestionarului lansat de catre Comisia Europeana in iulie afirma ca sunt de acord cu renuntarea la ora de vara. Comisia Europeana a lansat aceasta consultare ca parte a intentiei de a revizui asa-numita Directiva a perioadei de vara. Comisia nu a anuntat oficial rezultatul consultarii care avea stabilita tinta de participare la un minim de 4,6 milioane de cetateni europeni. Un purtator de cuvant al Comisiei a anuntat miercuri ca Violeta Bulc, comisar european pentruTransporturi, va demara procedurile interne pentru urmatorii pasi in revizuirea directivei, conform cursdeguvernare.ro

USR cere demisia lui Petre Daea pentru „incompetenta” din gestionarea pestei porcine. Uniunea Salvati Romania a anuntat marti seara ca ii solicita demisiai ministrului Agriculturii, Petre Daea, pentru „incompetenta de care da dovada” atunci cand vine vorba de gestionarea pestei porcine. Intr-un comunicat de presa, USR sustine ca „ministrul nu are situatia sub control” si nici „competenta de a conduce un minister” intr-o situatie de criza, relateaza Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri