Ambasada SUA se delimiteaza de scrisoarea lui Giuliani: Guvernul SUA nu comenteaza opiniile unor persoane fizice/ Ne mentinem ingrijorarea fata de modificarea codurilor penale

Ambasada SUA la Bucuresti se delimiteaza de scrisoarea trimisa de Rudolph Giuliani presedintelui Klaus Iohannis, in care acesta a transmis autoritatilor de la Bucuresti ca protocoalele dintre SRI si institutiile din justitie duc la intimidarea judecatorilor, a avocatilor apararii si a martorilor. De asemenea, Ambasada isi reafirma ingrijorarea fata de modificarile aduse in Parlamentul Romaniei legislatiei penale.

In urma unui punct de vedere al Ambasadei SUA, solicitat de Ziare.com, diplomatii americani au transmis ca "va sugerez sa il contactati pe domnul Giuliani pentru comentarii cu privire la declaratiile prezentate ca fiind ale sale. Guvernul SUA nu comenteaza opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetateni americani".

De asemenea, jurnalistii au solicitat ca Ambasada SUA sa spuna daca isi mentine linia declaratiilor in ce priveste modificarile aduse de Parlamentul Romaniei legislatiei judiciare.

"Asa cum s-a mentionat in declaratia comuna a Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti si a principalilor parteneri europeni ai Romaniei, din 28 iunie, pana recent, Romania a demonstrat un progres considerabil in combaterea coruptiei si construirea unui stat de drept eficient. Ii incurajam pe romani sa continue pe aceasta cale.

Urmarim cu atentie schimbarile la codurile penale si de procedura penala si ne mentinem ingrijorarea ca mai multe dintre ele pot impiedica cooperarea internationala in domeniul aplicarii legii si pot afecta negativ lupta impotriva unei serii de infractiuni.

Citeste si:
Doua rachete au lovit Zona Verde din Bagdad, unde se afla ambasada SUA
Doua rachete au lovit Zona...

Incurajam toate partile implicate sa reexamineze raspunsul expertilor juridici romani precum Consiliul Superior al Magistraturii si al expertilor internationali cum sunt Grupul Statelor impotriva Coruptiei (GRECO) al Consiliului Europei si Comisia de la Venetia", se arata in raspunsul Ambasadei.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri