Liderul senatorilor PSD, Serban Nicolae, i-a cerut demisia prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, pentru prestatia avuta in cadrul dezbaterii din Comisia pentru libertati civile a Parlamentului European (PE) privind situatia din Romania, scrie Agerpres.

"Declaratiile facute ieri in cadrul dezbaterilor din Comisia pentru Libertati civile, justitie si afaceri interne a Parlamentului European au umplut paharul rabdarii. Sa te declari ingrijorat de legi ce n-au produs inca vreun efect, de presupuneri si predictii stupide si vadit subiective, dar sa ignori cu nonsalanta rele grave care deja s-au produs, abuzuri concrete, intamplate si dovedite, asta arata ca esti nedemn de functia pe care o ocupi. Ce inseamna "dreptul la un proces echitabil" cand hotararea de condamnare e data de un judecator obligat sa nu divulge inculpatului si avocatului acestuia o parte din probe? Ce inseamna "dreptul la un proces echitabil", cand se aplica proceduri secrete care deroga sau chiar incalca direct garantiile procesuale prevazute de Constitutie si lege? Ce inseamna "independenta magistratilor" cand procurorii sunt subordonati, prin protocoale secrete, ofiterilor de informatii in cadrul unor echipe comune de ancheta penala? Ce "pasi inainte" au fost facuti cand ai in fiecare an sute de persoane achitate pentru ca "fapta nu exista" si zeci dintre aceste persoane inainte de a fi achitate au fost si in arest preventiv?", a scris Serban Nicolae pe Facebook.

El se intreaba retoric "de ce trebuie aparati de lege cei care au incalcat-o", afirmand totodata ca, "atunci cand sustii abuzurile, ar trebui sa ai macar decenta de a nu o face din postura de prim-vicepresedinte al Comisiei Europene si comisar european pentru statul de drept si Carta drepturilor fundamentale".

"Ar trebui sa ai bunul-simt de a nu rosti asemenea absurditati in Comisia pentru libertati civile din Parlamentul European. Ai demonstrat ca nu ai nici una, nici alta. Noi, in Romania, am mai vazut mentalitati ca a ta. In anii '50. Sunteti putini, dar in pozitii-cheie ale deciziei. O fosta procuroare, scolita doctrinar in cei mai negri ani ai lui Ceausescu, te aplauda si gandeste ca tine in Parlamentul European. Si mai sunt cativa. Totusi, de unde atata infatuare, atata aroganta si dispret la un socialist? Acum inteleg de ce in tara ta, partidul tau (Partidul Muncii) nu obtine nici 6% din voturile cetatenilor. Ei te cunosc mai bine decat te cunosc concetatenii mei. Te-ai acoperit deja de rusine. Demisioneaza, Frans Timmermans! Urgent!", a mai scris Serban Nicolae.

In cadrul dezbaterii din Comisia pentru libertati civile a Parlamentului European privind situatia din Romania, prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, a tinut sa trimita un avertisment dur oficialitatilor romane: Romania face pasi inapoi, iar Comisia nu va ezita sa aduca Guvernul roman in fata justitiei. Ingrijorarile sunt serioase, spune oficialul european, mai ales dupa imaginile cu protestatari agresati de fortele de ordine.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Mihai Poziumschi

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri