Explicatiile furnizate de Arabia Saudita cu privire la decesul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi "nu sunt credibile", a declarat duminica ministru britanic pentru Brexit, Dominic Raab, intr-un interviu pentru BBC, informeaza Reuters si AFP.

"Nu, cred ca ele nu sunt credibile", a declarat Dominic Raab (foto). "Sustinem investigatia turca asupra acestui caz si guvernul britanic vrea sa vada oameni trasi la raspundere pentru aceasta moarte", a adaugat ministrul, potrivit Agerpres. Dominic Raab a subliniat ca Marea Britanie trebuie sa stie faptele care s-au intamplat, inainte sa poata lua o "hotarare rationala si lucida" cu privire la ce trebuie facut in continuare.

"Nu intentionam sa ne declaram invinsi si sa punem capat relatiilor noastre cu Arabia Saudita, nu doar din cauza numarului mare de locuri de munca britanice care depind de ele, ci si pentru ca daca iti exerciti influenta asupra partenerilor trebuie sa poti sa si discuti cu ei", a spus ministrul britanic.

Arabia Saudita a admis sambata, la 17 zile dupa disparitia lui Jamal Khashoggi, 59 de ani, ca acesta a fost ucis in interiorul consulatului regatului saudit la Istanbul, in urma unei "certi", insa fara a dezvalui unde se afla trupul jurnalistului.

Turcia s-a angajat sambata sa afle toate detaliile mortii jurnalistului disident Jamal Khashoggi in interiorul consulatului saudit din Istanbul. "Turcia va dezvalui tot ceea ce s-a intamplat. Nimeni nu trebuie sa se indoiasca de acest lucru", a declarat Omer Celik, un purtator de cuvant al Partidului Justitie si Dezvoltare (AKP, de guvernamant), la cateva ore dupa ce conducerea saudita a confirmat moartea ziaristului.

Femeile casatorite din Arabia...
Citeste si: Femeile din Arabia Saudita, notificate prin SMS daca sotul divorteaza

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Alegerile din Istanbul, reluate dupa ce partidul lui Erdogan a pierdut