„Daca nu as fi fost sigur ca negociatorii au facut tot ce au putut, nu as fi aprobat formalizarea acordului. Stiam de la bun inceput ca Brexitul va fi o situatie pierdere-pierdere si nu impartasasesc entuziasmului Theresei May”, a declarat, in urma cu putin timp, presedintele Consiliului European.

Alaturi de Donald Tusk s-a aflat si Michel Barnier, negociatorul-sef al Uniunii Europene, care a recunoscut ca mai sunt multe de facut.

Cel mai probabil, liderii se vor reuni pe 25 noiembrie, intr-un Consiliu European extraordinar, pentru a aproba acordul. La randul sau, guvernul britanic a aprobat miercuri seara acordul pentru Brexit, dupa o sedinta extraordinara care a durat 5 ore.

Pentru Romania, cel mai important punct al acordului este cel legat de drepturile cetatenilor. Dupa Brexit, cele trei milioane de europeni din Marea Britanie, care locuiesc si lucreaza legal, isi pastreaza drepturile pe care le au in acest moment.

Anunt de ultima ora despre...
Citeste si: Anunt de ultima ora despre Brexit facut de Theresa May

Ministrul britanic pentru Brexit a demisionat

Ministrul britanic pentru Brexit, Dominic Raab, si-a dat demisia joi in semn de protest fata de acordul prim-ministrului Theresa May pentru iesirea din UE, relateaza Reuters.

„Regret sa anunt ca, dupa reuniunea guvernului de ieri (miercuri - n.r.) privind acordul pentru Brexit, trebuie sa demisionez”, a postat pe Twitter Dominic Raab, scrie Digi24.

Raab a spus ca planul Theresei May ameninta integritatea Marii Britanii. El a mai afirmat ca aranjamentul privind Irlanda de Nord este acum punctul de pornire pentru convorbiri privind viitoarele relatii, care vor prejudicia grav a doua faza a negocierilor.

Cum ar putea fi afectati...
Citeste si: Brexit. Situatia care poate crea probleme pentru romani

Sursa foto: Shutterstock