Cel putin 700 de persoane au fost retinute sambata in Franta pana la orele pranzului, dintre care 575 doar la Paris. Aceste cifre sunt foarte apropiate de cele consemnate in urma cu o saptamana.

UPDATE: Peste 30.000 de "veste galbene" in strada

Mai mult de 30.000 de 'veste galbene' manifestau sambata la pranz pe teritoriul Frantei, in a patra zi de proteste, in care au fost retinute peste 700 de persoane, dintre care 575 la Paris, a anuntat secretarul de stat din Ministerul de Interne, Laurent Nunez, potrivit AFP.

'La nivel national, cu tot cu cele de la Paris, suntem la peste 700 de retineri pentru o participare la miscare la mijlocul zilei de 31.000 de persoane pe teritoriul national, dintre care 8.000 la Paris', a declarat Nunez la postul France 2.

Aceste cifre sunt foarte apropiate de cele consemnate in urma cu o saptamana, la 1 decembrie.

In afara oraselor, pe autostrazi si sosele s-au inregistrat numeroase puncte de perturbare, cu blocaje, baraje filtrante, devieri de trasee.

Aproximativ 89.000 de membri ai fortelor de securitate au fost mobilizati in tara, dintre care 8.000 in Paris, sprijiniti de vehicule blindate ale jandarmeriei, o premiera pentru o miscare de protest.

In jurul orei locale 10.25, fortele de ordine au lansate numeroase grenade lacrimogene in directia manifestantilor pentru a-i face sa se retraga, pe o strada perpendiculara pe Champs-Elysees, in apropiere de Arcul de Triumf.

Unii protestatari au raspuns prin proiectile si petarde.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri