Cabinetul premierul britanic, Theresa May, a apreciat duminica "extrem de ingrijoratoare" presupusele comploturi puse la cale de parlamentari cu scopul de a-i retrage conducerea Brexit-ului in saptamana care urmeaza, transmite AFP, scrie Agerpres.

Duminica, presa a informat ca unii deputati intentioneaza sa depuna amendamente legate de functionarea Camerei Comunelor pentru a impiedica planurile premierului Theresa May in ce priveste iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana.

"Poporul britanic a votat pentru a parasi Uniunea Europeana si este primordial ca alesii politici sa respecte acest verdict", a spus o purtatoare de cuvant a Downing Street.

"Orice tentativa vizand sa retraga puterea guvernului de a indeplini conditiile legale pentru o iesire ordonata in acest moment istoric este extrem de ingrijoratoare", a adaugat ea.

"Deputatii care doresc sa respecte Brexit-ul trebuie sa voteze pentru el, altfel exista riscul ca parlamentul sa impiedice Brexit-ul", prevazut pentru 29 martie, a precizat purtatoarea de cuvant a prim-ministrului britanic.

Citeste si:
Tusk: Este posibil un acord cu privire la Brexit inainte de 2019
Tusk: Este posibil un acord...

Theresa May este asteptata sa detalieze luni in fata deputatilor un nou plan pentru Brexit dupa respingerea masiva, pe 15 ianuarie, de catre deputati a acordului pe care l-a incheiat cu Bruxellesul la sfarsitul lui 2018.

Sefa cabinetului de la Londra s-a angajat in negocieri cu opozitia pentru a incerca sa ajunga la un consens asupra unui nou acord, dar situatia se afla in impas.

Pe de alta parte, ministrul britanic al comertului, Liam Fox, a avertizat duminica, in paginile jurnalului The Sunday Telegraph, contra unui "tsunami politic" daca deputatii vor esua sa respecte votul referendumului din 2016 care a decis retragerea din UE.

El i-a criticat, de asemenea, pe partizanii unui Brexit fara acord, dorit de opozitia laburista, afirmand ca este "lucrul cel mai stupid posibil" intr-o negociere "sa renunti la cartea cea mai puternica".

Citeste si:
Fashion sustenabil: competitia UE unde primesti finantare 50.000 euro
Comisia Europeana lanseaza o...

Sursa foto: Drop of Light / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Reactii dupa ce acordul pentru Brexit a fost respins