Cabinetul premierul britanic, Theresa May, a apreciat duminica "extrem de ingrijoratoare" presupusele comploturi puse la cale de parlamentari cu scopul de a-i retrage conducerea Brexit-ului in saptamana care urmeaza, transmite AFP, scrie Agerpres.

Duminica, presa a informat ca unii deputati intentioneaza sa depuna amendamente legate de functionarea Camerei Comunelor pentru a impiedica planurile premierului Theresa May in ce priveste iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana.

"Poporul britanic a votat pentru a parasi Uniunea Europeana si este primordial ca alesii politici sa respecte acest verdict", a spus o purtatoare de cuvant a Downing Street.

"Orice tentativa vizand sa retraga puterea guvernului de a indeplini conditiile legale pentru o iesire ordonata in acest moment istoric este extrem de ingrijoratoare", a adaugat ea.

"Deputatii care doresc sa respecte Brexit-ul trebuie sa voteze pentru el, altfel exista riscul ca parlamentul sa impiedice Brexit-ul", prevazut pentru 29 martie, a precizat purtatoarea de cuvant a prim-ministrului britanic.

Tusk: Este posibil un acord...
Citeste si: Tusk: Este posibil un acord cu privire la Brexit inainte de 2019

Theresa May este asteptata sa detalieze luni in fata deputatilor un nou plan pentru Brexit dupa respingerea masiva, pe 15 ianuarie, de catre deputati a acordului pe care l-a incheiat cu Bruxellesul la sfarsitul lui 2018.

Sefa cabinetului de la Londra s-a angajat in negocieri cu opozitia pentru a incerca sa ajunga la un consens asupra unui nou acord, dar situatia se afla in impas.

Pe de alta parte, ministrul britanic al comertului, Liam Fox, a avertizat duminica, in paginile jurnalului The Sunday Telegraph, contra unui "tsunami politic" daca deputatii vor esua sa respecte votul referendumului din 2016 care a decis retragerea din UE.

El i-a criticat, de asemenea, pe partizanii unui Brexit fara acord, dorit de opozitia laburista, afirmand ca este "lucrul cel mai stupid posibil" intr-o negociere "sa renunti la cartea cea mai puternica".

Marea Britanie cere UE...
Citeste si: Marea Britanie cere UE amanarea Brexit! Care este data propusa?

Sursa foto: Drop of Light / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Reactii dupa ce acordul pentru Brexit a fost respins