Cabinetul premierul britanic, Theresa May, a apreciat duminica "extrem de ingrijoratoare" presupusele comploturi puse la cale de parlamentari cu scopul de a-i retrage conducerea Brexit-ului in saptamana care urmeaza, transmite AFP, scrie Agerpres.

Duminica, presa a informat ca unii deputati intentioneaza sa depuna amendamente legate de functionarea Camerei Comunelor pentru a impiedica planurile premierului Theresa May in ce priveste iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana.

"Poporul britanic a votat pentru a parasi Uniunea Europeana si este primordial ca alesii politici sa respecte acest verdict", a spus o purtatoare de cuvant a Downing Street.

"Orice tentativa vizand sa retraga puterea guvernului de a indeplini conditiile legale pentru o iesire ordonata in acest moment istoric este extrem de ingrijoratoare", a adaugat ea.

"Deputatii care doresc sa respecte Brexit-ul trebuie sa voteze pentru el, altfel exista riscul ca parlamentul sa impiedice Brexit-ul", prevazut pentru 29 martie, a precizat purtatoarea de cuvant a prim-ministrului britanic.

Theresa May este asteptata sa detalieze luni in fata deputatilor un nou plan pentru Brexit dupa respingerea masiva, pe 15 ianuarie, de catre deputati a acordului pe care l-a incheiat cu Bruxellesul la sfarsitul lui 2018.

Sefa cabinetului de la Londra s-a angajat in negocieri cu opozitia pentru a incerca sa ajunga la un consens asupra unui nou acord, dar situatia se afla in impas.

Pe de alta parte, ministrul britanic al comertului, Liam Fox, a avertizat duminica, in paginile jurnalului The Sunday Telegraph, contra unui "tsunami politic" daca deputatii vor esua sa respecte votul referendumului din 2016 care a decis retragerea din UE.

El i-a criticat, de asemenea, pe partizanii unui Brexit fara acord, dorit de opozitia laburista, afirmand ca este "lucrul cel mai stupid posibil" intr-o negociere "sa renunti la cartea cea mai puternica".

Sursa foto: Drop of Light / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri