Marea Britanie are optiunea de a institui legea martiala pentru a calma tulburarile civile care ar putea aparea in cazul unui Brexit fara acord, dar nu asupra acestui lucru este concentrata atentia guvernului, a declarat duminica ministrul sanatatii, Matt Hancock, relateaza Reuters.

Sunday Times a citat oficiali sub protectia anonimatului care afirmau ca guvernul a examinat prerogativele aflate la indemana sa in caz ca un Brexit fara acord s-ar transforma in nesupunere civila, inclusiv legea martiala, interdictii de circulatie si folosirea armatei pentru a calma eventualele proteste, conform Agerpres.ro.

Intrebat de BBC daca guvernul ia in considerare posibilitatea instituirii legii martiale, Hancock a raspuns: "Nu in mod specific, nu".

"Ramane un lucru prevazut de lege, dar nu pe asta ne concentram atentia", a adaugat el.

Marea Britanie urmeaza sa iasa din UE pe 29 martie, dar parlamentarii tarii sunt inca departe de un acord privind un acord de divort, lasand deschisa posibilitatea unui Brexit dezordonat.

Theresa May, asteptata sa...
Citeste si: Theresa May, asteptata sa demisioneze vineri

Oficialii au discutat despre aspectele practice ale implementarii asa-numitului "Civil Contingencies Act" din 2004, care ar permite guvernului sa ia orice masuri adecvate pentru a proteja viata umana, sanatatea, siguranta si proviziile, a scris Sunday Times.

"Tema majora in toate planurile pentru un Brexit fara acord este nesupunerea civila si teama ca va conduce la decese in eventualitatea unor penurii alimentare si medicale", a declarat o sursa pentru ziar.

Hancock a spus ca industria farmaceutica face tot posibilul pentru a preveni eventuale crize de medicamente care ar putea apararea din cauza intarzierilor la frontiere provocate de un Brexit fara acord.

70% dintre spitalele mici si...
Citeste si: Ingrijorator: 70% din spitalele din tara nu dispun de dotarea de baza

Sursa foto: shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Theresa May va demisiona pe 7 iunie din fruntea Partidului Conservator