Comisia Europeana a reactionat cu privire la situatia in care se afla Laura Codruta Kovesi, care conduce lista candidatilor la sefia Parchetului UE, insa tocmai a fost anuntata ca e vizata de o ancheta a Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, dosar instrumentat de Adina Florea, nominalizarea lui Toader pentru sefia DNA.

Comisia insista ca selectia si evaluarea candidatilor pentru acest post important este facuta de o comisie independenta si ca toti candidatii sunt tratati corect.

Este reluata si pozitia CE in ce priveste necesitatea asigurarii in Romania a independentei sistemului judiciar, precum si respectarea statului de drept, scrie Ziare.com.

"Comisia Europeana urmareste indeaproape cele mai recente informatii in contextul procedurii de selectie a conducerii Parchetului European. Este crucial ca toti candidatii sa fie tratati corect, in conditiile care selectia e facuta de o comisie independenta.

In ce priveste sistemul judiciar din Romania, am spus-o clar, de nenumarate ori, ca este extrem de important sa fie independent si profesionist.

Comisia are in vedere ca o comisie independenta a evaluat candidatii pentru functia de procuror-sef european si a transmis lista scurta Parlamentului European si Consiliului", se arata in raspunsul Comisiei Europene, legat de situatia in care se afla Laura Codruta Kovesi.

Kovesi, cercetata pentru luare de mita si abuz in serviciu

Fosta sefa a DNA a anuntat, miercuri seara, ca a fost citata in calitate de suspect pentru luare de mita, marturie mincinoasa si abuz in serviciu de procurorul Adina Florea de la sectia pentru anchetarea magistratilor.

Joi dimineata, Adina Florea a confirmat ca ancheta in cazul lui Kovesi a fost deschisa ca urmare a unei sesizari facute de Sebastian Ghita, fostul deputat PSD care a fugit din tara dupa ce a fost vizat de mai multe dosare de coruptie. Acuzatia lui Ghita a fost ca Laura Codruta Kovesi i-ar fi cerut, in 2009, sa plateasca avionul pentru aducerea in tara, din Indonezia, a lui Nicolae Popa, condamnat in dosarul FNI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri