Noaptea trecuta, Laura Codruta Kovesi a publicat pe site-ul DNA raportul sau de activitate in perioada mai 2013 - iulie 2018, cat timp a fost in fruntea DNA. Citeste in continuare titlurile presei din Romania pentru marti, 10 iulie.

Scurt recensamant al politicienilor condamnati sau cercetati de DNA in mandatul Laurei Codruta Kovesi. Libertatea a facut o lista cu primari, politicieni si oameni de afaceri care au fost cercetati sau condamnati intre 2013 si 2018, perioada in care Codruta Kovesi a fost in fruntea Directiei Nationale Anticoruptie.

  • Liviu Dragnea, condamnat cu suspendare
  • Elena Udrea, condamnata 6 ani
  • Dan Voiculescu, condamnat 10 ani
  • Sorin Oprescu, se judeca
  • Calin Popescu Tariceanu, se judeca
  • Radu Mazare, condamnat 6 ani si 6 luni
  • Gabriel Oprea, se judeca
  • Alina Bica, condamnata 4 ani,
  • Sebastian Ghita , se judeca
  • Puiu Popovici, condamnat la 7 ani

Raport activitate Kovesi: 37 de demnitari condamnati definitiv in perioada mai 2013 - iulie 2018. In ultimii 5 ani, DNA a trimis in judecata 68 demnitari: 14 ministri si fosti ministri, 39 deputati, 14 senatori si un membru al Parlamentului European. Dintre acestia au fost condamnati definitiv 37, dupa cum urmeaza: 9 ministri si fosti ministri, 21 deputati, 6 senatori si un membru al Parlamentului European. Citeste aici raportul complet al Codrutei Kovesi.

Procedura prin care Klaus Iohannis va numi noul sef DNA

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, este seful politic al ministrului Justitiei, Tudorel Toader, cel care va propune un nou procuror-sef la DNA, in locul Codrutei Kovesi. Tot de Tariceanu depinde si majoritatea parlamentara care tine PSD la guvernare, iar relatia dintre Dragnea si Tariceanu e tot mai tensionata. Cat despre procedura de numire a noului procuror-sef al DNA, potrivit legii, ministrul Justitiei face propunerea, apoi CSM da aviz (consultativ), iar presedintele Romaniei poate refuza candidatul, de cate ori vrea, dar motivat, scrie Adevarul.

PMP spune ca si PSD trebuie sa respecte acum decizia CCR si sa reduca numarul de parlamentari la 300. Presedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a afirmat ca PSD "incalca de ani de zile" o hotarare a Curtii Constitutionale, "sfidand in mod arogant" decizia majoritatii cetatenilor de a reduce numarul de parlamentari la 300. Intr-un mesaj publicat pe Facebook, Eugen Tomac a spus ca PSD trebuie sa respecte decizia CCR, conform Ziare.com.

Codul administrativ a fost adoptat in Camera Deputatilor. Plenul Camerei Deputatilor a adoptat luni proiectul Codului administrativ, cu 175 de voturi „pentru”, 33 „impotriva” si 15 abtineri. Dezbaterile generale asupra acestui proiect s-au desfasurat saptamana trecuta iar luni au avut loc dezbateri pe articole si votul final. Camera Deputatilor este for decizional pentru aceasta initiativa care a fost adoptata deja de Senat. Citeste mai multe despre acest subiect aici.

Pestera din Thailanda in care mai sunt blocati 4 copii si antrenorul lor risca sa se inunde complet. Marti s-au reluat operaţiunile de salvare în Thailanda si ar trebui sa fie ultimele. Urmeaza sa fie scosi din subteran înca 4 copii si antrenorul lor, un barbat de 25 de ani. Mai multe despre acest subiect pe Digi 24.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri