Spania, confruntata cu un val ridicat de imigranti ilegali din Africa, va inalta gardul de frontiera ce separa Marocul de enclava spaniola Ceuta, a anuntat sambata Ministerul spaniol de Interne, relateaza AFP.

Ministerul a precizat totodata ca sarma ghimpata din partea de sus a gardului va fi inlocuita cu un alt material care nu raneste, potrivit Agerpres. "Inaltimea gardului va creste cu 30%, ajungand la zece metri, in zonele unde au fost observate cele mai multe intrari", a declarat ministrul de interne Fernando Grande-Marlaska in timpul unei vizite in enclava Ceuta, citat intr-un comunicat publicat de ministerul sau.

"Toata sarma ghimpata (la Ceuta) va fi inlocuita cu un material (...), care va garanta securitatea fara a rani", se precizeaza in comunicat. Lucrarea de consolidare a acestui gard "va incepe la Ceuta in aproximativ o luna si jumatate", potrivit ministerului spaniol.

Gardul a fost luat cu asalt de mai multe ori in ultimii ani de imigranti africani care doreau sa intre in enclava spaniola, care, impreuna cu Melilla, constituie singura granita terestra intre Africa si Uniunea Europeana.

Scopul este "de a avea o frontiera mai sigura si mai moderna, dotata cu mijloace tehnologice mai sofisticate", a spus ministrul, mentionand sisteme de recunoastere faciala la punctele de trecere a frontierei si imbunatatirea sistemelor de supraveghere video.

Citeste si:
6 road trip-uri spectaculoase in Europa
Road trip-uri spectaculoase...

Sursa foto: Kevin Hellon / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Peste 2,5 mil. de persoane au tranzitat frontiera de sarbatori