Brexit: Nu mai putin de 70 de parlamentari laburisti se opun unui al doilea referendum

Cel putin 70 de parlamentari din Partidul Laburist britanic, de opozitie, se opun organizarii unui al doilea referendum privind Brexit-ul, a declarat duminica parlamentara laburista Caroline Flint, informeaza Reuters.

La inceputul acestei saptamani, Partidul Laburist a anuntat ca ar sustine organizarea unui al doilea referendum in incercarea de a evita o iesire din UE fara acord sau acordul dorit de premierul Theresa May, conform Agerpres.ro.

"Cred ca sunt intre 60 si 70 de membri laburisti ai Parlamentului care au aceeasi parere ca si mine si se opun unui al doilea referendum"; a declarat Flint, care reprezinta o regiune din Regatul Unit care a votat in favoarea iesirii din Uniunea Europeana la referendumul din 2016.

De asemenea, fostul sef al diplomatiei britanice, Boris Johnson, a declarat ieri, 2 martie, ca un nou referendum pe tema Brexit-ului ar provoca furia britanicilor. Acesta este un sustinator fervent al iesirii Regatului Unit din Uniunea Europeana.

"Nu cred ca acest lucru ar fi posibil. Cred ca furia populatiei ar fi uriasa (...) Oamenii s-ar opune ferm ideii de a vota din nou" acelasi lucru, a declarat Boris Johnson, intr-o conferinta de presa la New Delhi.

Citeste si:
Brexit: Fără muncitorii est-europeni, legumele din Marea Britanie...
Consecințele Brexitului |...

Campania pentru referendumul din 2016 a fost "foarte dura si a divizat" profund tara, a subliniat el, adaugand ca un al doilea referendum ar provoca aceleasi efecte.

"Trebuie sa realizam acest Brexit asa cum trebuie'', a mai spus Johnson, care a respins ideea ca Brexit-ul ar fi un "fenomen xenofob, nationalist si reactionar". "Problema mea cu UE nu este faptul ca este condusa de straini. Problema este ca nu stim cu adevarat cine o conduce", a acuzat Johnson, care i-a ironizat pe presedintii diferitelor institutii europene, precum cel al Comisiei Europene, al Consiliului European, al Parlamentului si al altor organisme.

Sursa foto: By timyee / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
TAROM operează zboruri directe către Constanţa cu plecare din 3 orașe ale țării
Setari Cookie-uri