Statele Unite au lansat in aceasta saptamana atacuri cibernetice impotriva sistemelor de lansare a rachetelor si unei retele de spionaj iraniene, dupa distrugerea de catre Teheran a unei drone americane, au informat sambata media americane, relateaza AFP.

Presedintele SUA, Donald Trump, a anulat in ultimul moment lovituri programate contra Iranului dupa distrugerea acestei drone de supraveghere la 20 iunie. In schimb, a autorizat in secret represalii sub forma de atac cibernetic contra sistemelor de aparare iraniene, au afirmat Yahoo! News si Washington Post, potrivit Agerpres.

Potrivit Washington Post, unul din atacurile cibernetice a vizat calculatoare servind la controlul lansarii de rachete si sateliti. Potrivit Yahoo! News, celalalt atac informatic a lovit o retea de spionaj insarcinata cu supravegherea trecerii navelor prin stramtoarea Ormuz.

Washington Post a mentionat ca aceste atacuri, planificate de mai multe saptamani, au fost initial propuse de militarii americani ca riposta contra atacurilor de la jumatatea lui iunie impotriva unor petroliere in stramtoarea Ormuz. Washingtonul acuza Iranul de aceste atacuri, in timp ce Iranul neaga orice implicare.

Intrebat de AFP, Pentagonul a refuzat orice comentariu.

In 2010, Teheranul a acuzat Statele Unite si Israelul ca, in plina criza legata de programul nuclear iranian, au creat puternicul virus informatic Stuxnet, care a infectat mai multe mii de calculatoare si a blocat centrifugele utilizate pentru imbogatirea uraniului.

Noi sanctiuni

Presedintele american, Donald Trump, a anuntat sambata ca Statele Unite vor impune luni noi sanctiuni "majore" impotriva Iranului, la cateva ore dupa ce afirmase ca daca Republica Islamica renunta la programul sau nuclear, el va fi "cel mai bun prieten" al sau, relateaza AFP.

"Introducem sanctiuni suplimentare majore impotriva Iranului, luni", a scris pe Twitter liderul de la Casa Alba. "Iranul nu poate avea arme nucleare!", a subliniat el.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri