Italia merita sa aiba lideri care se ridica la importanta functiei, a apreciat joi presedintele francez Emmanuel Macron, care l-a descris pe liderul Miscarii 5 Stele (M5S), Luigi Di Maio, drept 'marele pierzator' al recentei demisii a guvernului condus de Giuseppe Conte, transmite Reuters.

Coalitia guvernamentala formata din M5S si partidul de extrema dreapta Liga s-a destramat marti, dupa ce liderul Ligii, vicepremierul Matteo Salvini, a declarat guvernul nefunctional, fortandu-l astfel pe premierul Conte sa demisioneze, scrie Agerpres.

''Lectia italiana este ca atunci cand cineva face o alianta cu extrema dreapta, in final va fi intotdeauna victorioasa extrema dreapta. Cine este marele pierzator din ultima serie? Di Maio'', a declarat Emmanuel Macron miercuri, la Paris. Intrebat daca si Matteo Salvini a avut de pierdut, seful statului francez a raspuns: ''Poate, asa sper''.

Emmanuel Macron a adaugat ca este de partea presedintelui Italiei, Sergio Mattarella, care in prezent poarta consultari cu toate partidele parlamentare pentru a vedea daca poate fi formata o alta coalitie guvernamentala.

Reprezentanti ai M5S si ai Partidului Democrat (centru-stanga) discuta deschis despre formarea unei noi coalitii guvernamentale la Roma, orientata mai spre centru si cu pozitii mai pro-europene, scenariu in care partidul Liga, al lui Matteo Salvini, ar intra in opozitie.

Citeste si:
Avalansa de muncitori straini: cati muncesc in prezent in tara noastra
Cati muncitori straini are...

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Italienii au ajuns la un acord privind formarea noului guvern