Politia din Hong Kong a intervenit cu gaze lacrimogene si tunuri cu apa impotriva protestatarilor

Politia din Hong Kong a recurs duminica la grenade lacrimogene si la un tun cu apa impotriva unor manifestanti care au aruncat cu pietre si cocteiluri Molotov, in timpul unei manifestatii interzise, transmit AFP, Reuters si dpa, scrie Agerpres.

Zeci de mii de protestatari prodemocratie au iesit din nou in strada duminica, la peste trei luni de la debutul miscarii de contestare din fosta colonie britanica.

Cateva mii de manifestanti echipati cu masti de gaze si casti au ramas in zona institutiilor guvernamentale, la finalul unui protest pasnic. Cativa dintre ei au aruncat cu caramizi in politie si au dat foc unei pancarte rosii care amintea ca la 1 octombrie se implinesc 70 de ani de la crearea Republicii Populare Chineze.

Un tun cu apa a luat foc dupa ce a fost atins de un cocteil Molotov. Tunul a aruncat cu apa colorata in albastru, folosita in unele zone ale lumii la identificarea ulterioara a protestatarilor.

Manifestantii adunati pasnic mai devreme in fata Consulatului britanic au indemnat Marea Britanie sa vina in apararea lor.

Citeste si:
Fridays for Future: tineri din întreaga lume au protestat pentru climă
Fridays for Future: tineri...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

"SOS Hong Kong", se putea citi pe o pancarta arborata de unul din protestatari, in timp ce alta declara "nula" Declaratia comuna sino-britanica din 1984 privind viitorul Hong Kongului dupa revenirea sa sub controlul Chinei, in 1997.

Protestele de la Hong Kong au degenerat in violente in alte weekenduri, cand unii manifestanti au devastat statii de metrou si au aruncat cu sticle incendiare pe strazi, politia raspunzand cu gaze lacrimogene, gloante de cauciuc si tunuri cu apa.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri