Hong Kong a ajuns la peste 10.000 de locuitori care se incadreaza in categoria de super-bogati, comparativ cu aproximativ 9.000 de oameni in New York. Tokyo, Los Angeles, Londra si Paris se afla, de asemenea, printre primele 10 orase din clasament.

La nivel global, numarul persoanelor ultra-bogate a crescut cu 13% in 2017, insumand peste 250.000. Potrivit datelor, aceasta cohorta dispune de o avere cumulata de 31,5 trilioane de dolari. Majoritatea celor super-bogati au castigat anul trecut intre 30 si 100 de milioane de dolari, in timp ce peste 2.700 de persoane - sau aproximativ un procent - au castigat anul trecut un miliard de dolari.

Asia a inregistrat cea mai rapida crestere a numarului de milionari, in principal in Hong Kong si China continentala. Conform estimarilor din 2017, unul din sapte locuitori din Hong Kong este un milionar. Si preturile proprietatilor din aceasta zona au crescut, ceea ce reflecta avutia tot mai mare a locuitorilor sai.

Astfel, Hong Kong a depasit mai multe recorduri imoiliare in ultimii ani. In noiembrie 2017, aici s-au vandut cele mai scumpe apartamente din Asia, pentru un total de 149 milioane de dolari.

Un dezvoltator chinez va...
Citeste si: Un dezvoltator chinez va construi cel mai inalt turn de locuinte...

In luna iunie, un singur loc de parcare din Hong Kong, care a fost initial achizitionat pentru suma de 430.000 de dolari. Hong Kong sufera insa in prezent de o criza a locuintelor, unde o fractiune din noua suprafata metropolitana ar fi amenajata pentru dezvoltarea de proprietatii rezidentiale.

Sursa foto: Daniel Fung / Shutterstock