Hong Kong, regiune autonoma de pe coasta de sud a Republicii Populare Chineze, a depasit oficial orasul american New York in clasamentul metropolelor cu cea mai mare concentrare de oameni ultra-bogati. Hong Kong a inregistrat in 2017 o crestere de 31% a numarului de locuitori super-bogati care dispun de o avere de cel putin 30 milioane dolari, potrivit unui raport al companiei de consultanta Wealth-X, scrie Business Insider.

Hong Kong a ajuns la peste 10.000 de locuitori care se incadreaza in categoria de super-bogati, comparativ cu aproximativ 9.000 de oameni in New York. Tokyo, Los Angeles, Londra si Paris se afla, de asemenea, printre primele 10 orase din clasament.

La nivel global, numarul persoanelor ultra-bogate a crescut cu 13% in 2017, insumand peste 250.000. Potrivit datelor, aceasta cohorta dispune de o avere cumulata de 31,5 trilioane de dolari. Majoritatea celor super-bogati au castigat anul trecut intre 30 si 100 de milioane de dolari, in timp ce peste 2.700 de persoane - sau aproximativ un procent - au castigat anul trecut un miliard de dolari.

Asia a inregistrat cea mai rapida crestere a numarului de milionari, in principal in Hong Kong si China continentala. Conform estimarilor din 2017, unul din sapte locuitori din Hong Kong este un milionar. Si preturile proprietatilor din aceasta zona au crescut, ceea ce reflecta avutia tot mai mare a locuitorilor sai.

Astfel, Hong Kong a depasit mai multe recorduri imoiliare in ultimii ani. In noiembrie 2017, aici s-au vandut cele mai scumpe apartamente din Asia, pentru un total de 149 milioane de dolari.

In luna iunie, un singur loc de parcare din Hong Kong, care a fost initial achizitionat pentru suma de 430.000 de dolari. Hong Kong sufera insa in prezent de o criza a locuintelor, unde o fractiune din noua suprafata metropolitana ar fi amenajata pentru dezvoltarea de proprietatii rezidentiale.

Sursa foto: Daniel Fung / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri