Un simplu loc de parcare dintr-un complex rezidenţial din Hong Kong a fost vândut cu suma de 10 milioane de dolari HK (1 milion de euro), stabilind astfel un record, scrie AFP, preluat de Agerpres.

Acel spaţiu de 12,5 metri pătraţi este situat într-un ansamblu imobiliar din Peak, cel mai şic cartier din oraş, construit pe una dintre colinele insulei Hong Kong.

În timp ce rezidenţii bogaţi plătesc milioane de dolari pentru a-şi cumpăra sau a-şi construi case de vis, milioane de localnici abia reuşesc să plătească chiria pentru apartamentele minuscule în care locuiesc, ce au adeseori suprafeţe mai mici decât un loc de parcare.

Potrivit unui raport publicat în 2019 de banca elveţiană UBS, 22 de ani de venituri obţinute de un "un muncitor calificat" sunt necesare pentru ca acesta să poată să îşi cumpere un apartament de 60 de metri pătraţi, comparativ cu o perioadă de 12 ani de care acelaşi muncitor calificat ar fi avut nevoie în urmă cu 10 ani. În acelaşi interval menţionat, salariile nu au mai crescut aproape deloc din anul 2008.

Un alt studiu din 2019 estima preţul mediu al unui bun imobiliar din Hong Kong la aproape 1 milion de euro.

În februarie, un apartament nou de 313 metri pătraţi, alcătuit din cinci camere, s-a vândut pentru echivalentul a 49 de milioane de euro, stabilind astfel un record de preţ pe metru pătrat - 156.000 de euro/ mp.

Piaţa imobiliară de lux a reînceput să crească în Hong Kong după luni de incertitudini legate de criza politică din 2019 şi pandemia de COVID-19.

Această nouă vânzare imobiliară record tinde să confirme faptul că rezidenţii foarte bogaţi din Hong Kong nu par să fie afectaţi de criza actuală.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri