Candidatul Belgiei pentru un post de comisar european, ministrul de externe Didier Reynders, face obiectul unor cercetari preliminare legate de spalare de bani in Republica Democratica Congo, au indicat autoritatile belgiene si doua cotidiane, citate duminica de Reuters, potrivit Agerpres.

Acuzatiile in acest sens au fost lansate de un fost membru al serviciilor secrete belgiene, a mentionat sambata seara procuratura tarii, fara a da alte detalii.

Ancheta, dezvaluita initial de ziarele L'Echo si De Tijd si aflata intr-o faza incipienta, are loc in contextul in care Reynders candideaza pentru postul de comisar al Uniunii Europene pentru justitie, al carui titular este responsabil cu garantarea statului de drept in intregul bloc comunitar.

In ce-l priveste, Didier Reynders a declarat pentru agentia de presa belgiana Belga, preluata de AFP, ca "nu are cunostinta" de o astfel de ancheta si a precizat ca i-a cerut avocatului sau sa-i "apere drepturile" si sa "dezminta alegatiile" publicate de media.

"E vorba fara indoiala de o inscenare provenita de la acelasi rauvoitor care incearca intr-una sa faca rau", a spus la randul sau purtatorul de cuvant al candidatului belgian, John Hendrick.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri