Activista ecologista suedeza Greta Thunberg, aflata in prezent in America de Nord, va reveni in Europa la bordul unui catamaran cu care va traversa Atlanticul pentru a participa la summitul asupra schimbarilor climatice, COP25, dupa ce acesta a fost mutat din Chile in Spania, relateaza miercuri dpa.

"Sunt atat de fericita sa pot ajunge la (summitul) COP25 din Madrid", a scris marti Greta Thunberg pe Twitter. "Mi s-a oferit o calatorie din Virginia la bordul unui catamaran de 15 metri numit La Vagabonde", potrivit Agerpres. Ea va traversa oceanul alaturi de youtuberii australieni Riley Whitelum si Elayna Carausu (al carui tata este roman) si de capitanul de vas britanic Nikki Henderson. Ei vor pleca in calatorie miercuri. Ei isi documenteaza calatoria in jurul lumii pentru a atrage atentia asupra importantei oceanului.

In luna august, Greta Thunberg a traversat Atlanticul catre SUA la bordul unui iaht cu zero emisii poluante, dupa ce a refuzat calatoria cu avionul invocand emisiile de CO2 generate de aviatie. Ea a parcurs acest drum pentru a participa la summitul ONU privind actiunea climatica si a ramas in SUA cu intentia ca de acolo sa plece pe cale terestra in Chile, unde fusese programat sa se desfasoare intre 2 si 13 decembrie summitul asupra schimbarilor climatice, COP25. Insa in urma protestelor violente din aceasta tara, guvernul de la Santiago de Chile a renuntat la gazduirea summitului, care se va defasura in Spania, la Madrid.

"COP25 este extrem de important si voi face tot posibilul pentru a ajunge acolo la timp. Dar, desigur, nu prea conteaza daca ajung acolo la timp sau nu", a spus Greta Thunberg. "Exista numerosi alti activisti care vor vorbi acolo si voi transmite acelasi mesaj ca si mine", a mai spus ea.

"Astept cu nerabdare aceasta calatorie si sa revin pe ocean. Este o ocazie uimitoare si sunt extrem de recunoscatoare sa pot avea privilegiul sa experimentez acest gen de lucruri", a adaugat adolescenta suedeza. "Navigand vreau din nou sa subliniez faptul ca este practic imposibil sa traiesti sustenabil in societatea actuala", a mai spus Greta Thunberg.

Sursa foto: photocosmos1 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri