Activista pentru climă Greta Thunberg a folosit banii pe care i-a primit după ce a câştigat premiul ''Nobel alternativ'', în 2019, pentru înfiinţarea unei organizaţii non-profit, informează DPA.

Right Livelihood Foundation, asociaţia care decernează premiul, a spus joi că Thunberg a folosit suma de un un milion de coroane suedeze (102.000 de dolari) pentru a înfiinţa Greta Thunberg Foundation, scrie Agerpres.

Thunberg, în vârstă de 17 ani, şi-a anunţat intenţiile la finalul lunii ianuarie, precizând că fundaţia va avea drept obiectiv promovarea sustenabilităţii ecologice şi sociale, precum şi a sănătăţii mintale.

Juriul Right Livelihood Award a apreciat-o pentru "revendicările politice inspiraţionale şi ample în scopul instituirii unor măsuri climatice urgente pe baza datelor ştiinţifice".

Thunberg a iniţiat o mişcare globală pentru a atrage atenţia asupra problemei schimbărilor climatice absentând de la şcoală în zilele de vineri şi a organizat prima ei grevă şcolară în august 2018.

Citeste si:
Greta Thunberg, mesaj pentru România: Fiți uniți împotriva...
Greta Thunberg, primul mesaj...

În ultimele luni, Thunberg a luat cuvântul la reuniuni pe teme climatice din Elveţia până în New York, printre care şi Conferinţa ONU despre schimbări climatice din Madrid.

"Promitem să o susţinem pe Thunberg şi noua ei fundaţie în orice mod putem în scopul luptei pentru sustenabiliate socială şi ecologică", a spus joi Ole von Uexkull, director al Right Livelihood Award Foundation, cu sediul la Stockholm.

"Sunt necesare atât acţiuni urgente cât şi pe termen lung pentru stoparea schimbărilor climatice şi crearea unor societăţi sustenabile din perspective multiple", a adăugat acesta.

Von Uexkull a menţionat că ''sănătatea mintală este o problemă în creştere în plan global şi că este deseori trecută cu vederea''.

Citeste si:
De ce sa sustii organizatiile nonprofit. ONG-urile fac lumea mai buna
De ce sa sustii organizatiile...

Right Livelihood Award a fost creat pentru a recompensa realizări deosebite în domenii precum drepturile omului, protecţia mediului şi pace. Au fost decernate pentru prima dată în 1980 şi nu au legătură cu premiile Nobel, instituite de industriaşul suedez Alfred Nobel.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus: Peste 50.000 de morţi în întreaga lume
Setari Cookie-uri