Mai multi parlamentarii francezi si-au anuntat intentia de a adopta un act legislativ prin care sa fie interzise vanzarile la reducere de Black Friday, pe motiv ca provoaca supra-consum, blocaje in trafic si poluare, transmite AP, citata de Agerpres.

Fostul ministru al Ecologiei, Delphine Batho, a prezentat un amendament care propune interzicerea Black Friday deoarece provoaca o risipa a resurselor si un supra-consum. Amendamentul a fost adoptat de o comisie parlamentara si urmeaza sa fie dezbatut in Adunarea Nationala pe data de 9 decembrie.

Separat, ministrul francez al Tranzitiei Ecologice, Elisabeth Borne a criticat joi evenimentul comercial care, in opinia sa, creeaza "blocaje in trafic, poluare si emisii de gaze cu efect de sera". Elisabeth Borne a adaugat ca ar sprijini Black Friday daca acest eveniment ar fi in beneficiul micilor companii franceze dar marii retaileri online sunt principalii beneficiari.

In replica, o organizatie care reprezinta sectorul de vanzari electronice din Franta a condamnat initiativa privind interzicerea vanzarilor de Black Friday, un eveniment care a luat nastere in SUA, unde are loc dupa sarbatoarea de Thanksgiving. In Franta, vanzarile online au crescut cu 69% in perioada evenimentului Black Friday din anul 2017 iar in acest an se asteapta sa se inregistreze vanzari de 5,9 miliarde euro.

Citeste si:
Coronavirus: Primul deces raportat in Franta. La cat a ajuns...
Coronavirus: Primul deces...
Sursa foto: panuwat phimpha / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce spune ministrul Mediului despre combaterea poluarii
Setari Cookie-uri