Atacul de la Londra: Un imigrant polonez si un condamnat pentru crima, printre eroii care s-au luptat cu teroristul

Un bucatar polonez si un condamnat pentru crima se numara printre eroii care s-au luptat cu teroristul din Londra. Imigrantul polonez, care lucra in cladirea Fishmongers' Hall, aflata in partea de nord a London Bridge, a insfacat un corn de narval pentru a se lupta cu teroristul care a atacat cu un cutit, vineri, cinci oameni pe Podul Londrei, scrie Digi24.ro.

Chef-ul Lukasz, orginar din Polonia, a incercat sa-l puna la pamant pe atacator folosind un corn de narval pe care il luase de pe un perete al cladirii in care lucra.

Acolo, in acea cladire, suspectul participase chiar inainte de atac la o conferinta pe tema reabilitarii detinutilor, organizata de Universitatea Cambridge. Unul dintre absolventii Cambridge care tinuse un curs la acea conferinta se numara printre victimele lui Usman Khan. Avea 25 de ani si este una dintre cele doua persoane care au murit in atac, relateaza presa britanica. Cealalta victima care a murit este o femeie.

Politia metropolitana a dezvaluit ca autorul atentatului de la Londra, impuscat mortal de fortele de ordine, este Usman Khan, care a fost inchis in 2012 pentru fapte de natura terorista. In varsta de 28 de ani, el fusese eliberat conditionat in decembrie 2018 si purta o bratara electronica de supraveghere in momentul comiterii atacului.

Citeste si:
Primul aeroport pe care pot fi făcute teste rapide COVID-19
Primul aeroport pe care pot...
Sursa foto: Daily Mail

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri