Gigantul american al comertului online Amazon a retras de pe site-ul sau decoratiunile de Craciun pe care erau reprezentate imagini ale lagarului de concentrare nazist de la Auschwitz dupa critici din partea Muzeului Auschwitz-Birkenau, relateaza marti dpa.

"O purtatoare de cuvant a @amazon a declarat intr-un comunicat ca produsele au fost retrase de la vanzare", se arata intr-un mesaj postat marti pe Twitter de Muzeul Auschwitz. Totodata, purtatoarea de cuvant a afirmat ca orice magazin online care nu respecta instructiunile site-ului va fi sanctionat si si-ar putea pierde contul Amazon, se precizeaza in mesaj, conform Agerpres.ro.

Muzeul a criticat in weekend pe Twitter si Facebook vanzarea decoratiunilor de Craciun cu imagini ale Auschwitz-ului, in care se vad sinele de tren ce duc spre intrarea in lagar si baracile. De asemenea, muzeul a afirmat ca o imagine cu "Auschwitz pe un desfacator de sticle, este destul de deranjant si lipsit de respect" si a cerut Amazon sa elimine obiectele din catalogul produselor sale.

Dupa ce Amazon a eliminat decoratiunile de pe site-ul sau, Muzeul a afirmat ca obiecte similiare erau disponibile spre vanzare pe platforma Wish.

"Speram ca reactia lor va fi asemanatoare", a afirmat institutia, intr-un mesaj pe Twitter adresat Wish.

Citeste si:
De ce Revolut isi permite servicii mai ieftine decat bancile
Un sef de banca raspunde: De...

Germania nazista a creat acest lagar al mortii dupa ce a ocupat Polonia la inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Auschwitz-ul, unde peste un milion de evrei din toata Europa si o suta de mii de ne-evrei au fost ucisi, a devenit un simbol al Holocaustului. Potrivit estimarilor, aproximativ 232.000 de copii s-au aflat printre victime.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Weekendul acesta, targul de Craciun care nu aduce aminte de Craciun