Fumul de la incendiile australiene de vegetatie a atins marti coasta de sud a Braziliei, dupa ce a trecut peste Argentina si Chile, a anuntat Institutul brazilian de Cercetari Spatiale, transmite AFP.

Prezentand fotografii obtinute din satelit, institutul a precizat ca fumul de la incendiile australiene a ajuns pana in statul brazilian Rio Grande do Sul, scrie Agerpres.

Serviciul privat de meteorologie MetSul a anuntat printr-o postare pe Twitter ca fumul australian a ajuns pana la Porto Alegre, capitala statului Rio Grande do Sul, adaugand totodata ca prezenta acestor particule in aerul respirat este "imperceptibila".

Fumul de la incendiile devastatoare de vegetatie care afecteaza Australia de mai multe saptamani a ajuns pana in Chile si Argentina, parcurgand peste 12.000 de kilometri peste Oceanul Pacific, conform unui anunt facut luni de serviciile meteorologice din cele doua tari.

Norul de fum de origine australiana se afla la 6.000 de metri altitudine si nu este preconizata manifestarea niciunui fenomen meteorologic care ar putea sa-l faca sa coboare spre sol, conform unui reprezentant al Institutului meteorologic chilian.

Citeste si:
Zeci de mii de persoane evacuate si stare de urgenta in California
Incendii in SUA: zeci de mii...

Sursa foto: Photo by Yosh Ginsu on Unsplash

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Fumul de la incendiile din Australia va ajunge pe tot globul
Setari Cookie-uri