O ''super ceaţă'' a provocat pe o autostradă din sudul Statelor Unite, caramboluri uriaşe în care au fost implicate peste 150 de autovehicule, soldate cu moartea a cel puţin şapte persoane, conform Agerpres.

"Din primele investigaţii reiese că cel puţin 158 de vehicule au fost implicate în accidentul din această dimineaţă. (...) Au fost confirmate şapte decese", a declarat luni seară, într-un mesaj postat pe Facebook, poliţia statală din Louisiana, avertizând că bilanţul ar putea creşte.

"Peste 25 de persoane au fost transportate la spitalele din apropiere pentru a primi îngrijiri medicale pentru răni uşoare până la grave", a precizat poliţia.

În prima parte a dimineţii, ceaţa extrem de densă, cauzată de bruma matinală şi de fumul degajat de incendiile de mlaştină, a redus drastic vizibilitatea şoferilor, provocând coliziuni.

O porţiune din şoseaua pe care s-a produs carambolul "a luat foc la scurt timp după accidentul iniţial", a indicat poliţia, care a făcut publice imagini cu vehicule distruse şi arse.

"Super-ceaţa" se formează de obicei atunci când vaporii de apă condensaţi se combină cu fumul şi umezeala degajate de arderea materiei organice umede, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS) din SUA.

;

În timpul unor astfel de episoade, vizibilitatea poate fi redusă la mai puţin de trei metri

Sursa foto: Louisiana State Police

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri