Fortele de ordine iraniene au tras cu munitie de razboi si gaze lacrimogene in manifestantii care s-au strans duminica la Teheran pentru a protesta fata de doborarea unui avion de pasageri, potrivit unor inregistrari postate pe retelele de socializare si verificate de Associated Press.

Inregistrari, trimise Centrului pentru Drepturile Omului din Iran si verificate de The Associated Press, arata un grup de protestatari fugind dupa ce fortele de securitate au tras cu gaze lacrimogene.

O alta inregistrare arata o femeie care este carata pe brate de alte persoane, iar pe pamant se poate observa o dara de sange. Oamenii din jur se aud spunand ca femeia a fost impuscata in picior. "Sangereaza nonstop", afirma o persoana.

Fotografii si inregistrari video arata balti de sange pe trotuare. Hossein Rahimi, seful Politiei de la Teheran, a negat ca fortele de ordine ar fi deschis focul asupra protestatarilor, spunand ca "politia a tratat cu rabdare si toleranta oamenii care s-au strans" pentru a manifesta. Insa ordinea la proteste nu a fost asigurata doar de politie, pe strazi fiind prezenti si membri ai Gardienilor Revolutiei.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iranul confirma: DOUA rachete au fost trase in avionul ucrainean