Confruntari au izbucnit intre simpatizanti ai fostului presedinte islamist si fortele de ordine, in Moscheea Al-Fateh din Cairo, situata in Piata Ramses, informeaza presa egipteana, potrivit Mediafax.
Fortele de ordine inconjurasera locasul de cult de vineri seara, dupa ce mii de protestatari se adapostisera in interior.

Sambata dimineata, agenti ai serviciilor de securitate au patruns pasnic in moschee, iar sute de protestatari incepusera sa iasa, fara violente.

Insa, la un moment dat, au inceput sa se auda focuri de arma si se pare ca au izbucnit confruntari intre manifestantii islamisti si fortele de ordine.

Armata a comunicat ca mai multi lunetisti au deschis focul din minaret, turnul moscheii.

Autoritatile egiptene au retinut peste 1.000 de sustinatori ai miscarii islamiste Fratii Musulmani in cursul violentelor de vineri, soldate cu cel putin 173 de morti, a anuntat Ministerul egiptean de Interne. Printre persoanele ucise figureaza 57 de agenti ai fortelor de ordine.

Mii de simpatizanti ai miscarii islamiste Fratii Musulmani au iesit pe strazi, vineri, pentru a denunta "lovitura de stat militara" din 3 iulie, soldata cu inlaturarea de la putere si arestarea presedintelui Mohamed Morsi. Peste 800 de oameni au murit in confruntarile din ultimele zile.

Miscarea Fratii Musulmani a lansat un nou apel pentru continuarea in fiecare zi a protestelor fata de "lovitura de stat militara" din 3 iulie.

Sursa foto: http://www.alfateh.gov.bh/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri