China testeaza un medicament anti-HIV pentru a trata simptomele cauzate de noul tip de coronavirus, care se raspandeste tot mai rapid in lume, au anuntat duminica reprezentantii companiei farmaceutice AbbVie, citati de Reuters.

Autoritatile chineze din domeniul sanatatii au solicitat acel medicament pentru a ajuta astfel eforturile guvernului de la Beijing de a limita amploarea crizei, a declarat Adelle Infante, purtatoarea de cuvant a companiei americane AbbVie, al carei sediu se afla in North Chicago, Illinois, potrivit Agerpres.

Medicamentul Aluvia, comercializat si sub denumirea Kaletra, este o combinatie de lopinavir si ritonavir. Intr-un ghid de recomandari publicat joi, guvernul chinez afirma ca nu exista deocamdata un medicament eficient impotriva noului tip de coronavirus, dar sugereaza locuitorilor din zonele afectate sa ia doua pastile de lopinavir/ritonavir si sa inhaleze o doza de alfa-interferon de doua ori pe zi.

Autoritatile din domeniul sanatatii din lumea intreaga depun eforturi uriase pentru a preveni o pandemie, dupa ce peste 2.700 de persoane au fost infectate in China si 81 au murit dupa ce au contractat virusul.

Citeste si:
Temerile privind o pandemie de coronavirus au dus Bursa din...
Temerile privind o pandemie...
Sursa foto: SamaraHeisz5 / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Bărbat venit din Veneția, cu febră, transportat în condiții speciale la spital
Setari Cookie-uri