Momentan, nu exista un tratament specific impotriva noului tip de coronavirus care face ravagii in China. Totusi, medicii chinezi spun ca un medicament anume are sanse mari de reusita. China a inceput sa testeze pe oameni un medicament care i-ar putea vindeca pe cei infectati cu coronavirus. Expertii chinezi isi pun sperantele in acest medicament, care a avut rezultate foarte bune in studiile din laborator, pe soareci si maimute, scrie Digi24.ro.

„Remdesivir are cea mai puternica activitate antivirala, dar inca nu avem studii clinice. Avem mari asteptari de la acest medicament, dar mai trebuie sa-i testam efectul curativ si siguranta in mod stiintific. Am decis sa facem cel mai riguros tip de studiu, randomizat, dublu-orb si controlat placebo, recunoscut de Organizatia Mondiala a Sanatatii”, a anuntat cercetatorul Zhao Jianping, membru al comisiei pentru tratamente medicale din provincia Hubei si seful Departamentului pentru boli pulmonare si ingrijire intensiva din Spitalul Tongji.

760 de pacienti au fost inrolati in acest studiu. De doua zile, a inceput sa le fie administrat medicamentul intravenos.

Citeste materialul integral pe Digi24.ro.

Citeste si:
INSP: Măsuri pentru persoanele care primesc colete din China
INSP: Măsuri pentru...
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
eMAG a făcut stocuri de măști medicale și va subvenționa prețul acestora
Setari Cookie-uri