Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi va începe să producă din luna aceasta, într-o primă tranşă, medicamentul pe bază de hidroxiclorochină, folosit în tratarea bolnavilor în stare gravă, infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, urmează să producă în perioada următoare şi trei tipuri de dezinfectanţi, aflaţi în curs de autorizare: un gel dezinfectant pentru mâini şi două tipuri de dezinfectant de suprafeţe.

Antibiotice Iași va demara procesul de producţie a medicamentul pe bază de hidroxiclorochină, folosit în tratarea bolnavilor în stare gravă, infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, într-o primă tranşă, în luna mai.

Hidroxichlorochina (un medicament antiviral utilizat în tratamentul malariei, bolilor autoimune, lupus eritematos, poliartrită reumatoidă, artrită juvenilă) s-a dovedit, în urma mai multor studii clinice, ca fiind un medicament eficient pentru bolnavii în stare gravă, infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Citește și: Tratamentele și vaccinul împotriva COVID-19 ar trebui să ne aducă normalitatea mult dorită

"După derularea unor negocieri solicitante, cu sprijinul autorităţilor competente, Antibiotice a reuşit contractarea substanţei active Hidroxiclorochină, care va ajunge în companie într-un timp record, la sfârşitul lunii aprilie. După parcurgerea etapei de formulare, va demara procesul de producţie a acestui medicament aşteptat pe piaţă, într-o primă tranşă, în luna mai", precizează compania într-un raport trimis Bursei de Valori Bucureşti.

Te poate interesa și: Soluții pentru deblocarea crizei de Euthyrox - numerotarea reţetelor simple pentru a putea servi ca bază pentru comenzi justificate

Trei tipuri de dezinfectanţi se află în curs de autorizare

De asemenea, compania Antibiotice a demarat cercetarea şi testarea unor dezinfectanţi ce pot fi reproduşi pe fluxurile proprii. Aceste produse vor fi utilizate atât în scopul protejării angajaţilor proprii cât şi pentru susţinerea nevoilor actuale ale sistemului de sănătate românesc.

”În urma efectuării testelor, au fost selectate o formulă de gel dezinfectant pentru mâini şi două formule pentru dezinfectant de suprafeţe. În momentul de faţă, Antibiotice aşteaptă răspunsul autorităţilor competente la aplicaţiile depuse pentru autorizarea gelului şi soluţiilor dezinfectante, la Ministerul Economiei şi la Institutul Cantacuzino", precizează compania.

Antibiotice Iași va relua producţia de Paracetamol

De altfel, Antibiotice a decis, în contextul declanşării pandemiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2, să reia producţia de Paracetamol comprimate şi Novocalmin® (metamizol sodic), incluse în cele mai multe din ghidurile naţionale de tratament din UE.

"Compania dispune de resursele necesare, precum APP-uri (autorizaţii de punere pe piaţă), materii prime, know-how-ul de fabricaţie şi capacitatea de producţie, pentru a fi capabilă să producă si să livreze pe piaţă o întreagă gamă de medicamente, inclusiv cele pentru tratamentul simptomatic COVID19. Atât Paracetamolul cât şi Metamizolul sodic (medicament care se eliberează pe bază de prescripţie medicală) au fost incluse în cele mai multe din ghidurile naţionale de tratament în UE, ca primă opţiune la iniţierea tratamentului febrei sau durerii provocate de infecţia cu Covid-19", se mai arată în raport.

Începutul anului 2020 a fost marcat de provocări majore în toate domeniile vieţii, datorate pandemiei de Covid-19, spun reprezentanţii companiei.

Vezi și: În ce rețea de farmacii se găsește medicamentul Euthyrox

Antibiotice Iaşi a realizat în primul trimestru al acestui an un profit net de 4,08 milioane lei, mai mare cu 25% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile din vânzări au urcat cu 13%, la 73,63 milioane lei.

Compania are o capitalizare de 345,7 milioane lei şi este controlată de Ministerul Sănătăţii, cu 53,01% din acţiuni, în timp ce SIF Oltenia are 18,89%.

Vezi și: A fost lansat Pharma Points, un “waze” al farmaciilor, care îți găsește cele mai cautate medicamente de care ai nevoie

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri