Producatorul de medicamente Antibiotice Iasi (ATB) a raportat pentru primul semestru un profit net de 25,75 milioane lei (5,8 milioane euro), in crestere cu 11,2% fata de perioada corespondenta din 2011, la afaceri cu 7,3% mai mari.
In primele sase luni din acest an, afacerile au cumulat 148,64 milioane lei, in crestere de la 138,52 milioane lei in aceeasi perioada din anul precedent, potrivit rezultatelor transmise Bursei.

Veniturile companiei s-au majorat cu 1,4%, de la 163,85 milioane lei la 166,26 milioane lei, iar chetuielile totale au crescut mai putin, de la 135,69 milioane lei la 136,57 milioane lei.

Antibiotice a mai anuntat joi ca actionarii au ratificat deciziile administratorilor de a contracta doua linii de credit de la ING Bank si Alpha Bank, in valoare de 9,5 milioane euro si, respectiv, de 8 milioane lei (1,8 milioane euro).

Linia de credit de la ING a fost contractata in baza unei decizii a Consiliului de Administratie luata la finele lunii aprilie. Fondurile nu au fost inca utilizate si sunt destinate finantarii capitalului circulant.

Imprumutul de la Alpha Bank ar urma sa se alature altei facilitati de contracte de la aceeasi banca in 2005, de 9,5 milioane euro. Pana la finele anului trecut, Antibiotice Iasi a utilizat 8,8 milioane euro din aceasta facilitate de credit, potrivit raportului anual al companiei.

Ministerul Sanatatii detine 53,02% din titluri, iar al doilea actionar important al Antibiotice este SIF Oltenia, cu 10,09% din actiuni.

Pretul actiunilor Antibiotice Iasi a stagnat in sedinta bursiera de miercuri la 0,3549 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 201,58 milioane lei (44,4 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri