Dupa doar patru zile de la inceperea constructiilor, spitalul din Wuhan dedicat noului coronavirus prinde contur, in conditiile in care autoritatile au transmis ca vor sa termine unitatea spitaliceasca in 10 zile.

VEZI SI: FOTO/VIDEO. Sute de oameni si utilaje ridica deja spitalul din Wuhan, care va fi gata in sase zile, pentru pacientii infectati cu noul coronavirus

Pe 3 februarie, primii pacienti ar trebui sa fie tratati acolo.

Imagini realizate la fata locului arata cum au avansat lucrarile in aceasta perioada, potrivit The Telegraph.

Autoritatile din Wuhan - orasul din China in care a izbucnit epidemia de gripa cauzata de coronavirus - au inceput, in urma cu patru zile, sa construiasca un nou spital cu peste 1000 de paturi.

Pentru spitalul construit la marginea orasului se vor folosi elemente prefabricate, facandu-l mai rapid si mai ieftin de ridicat.

Chinezii nu sunt straini de o asemenea performanta. In 2003, in timpul epidemiei SARS, autoritatile de la Beijing au ridicat un centru de tratament cu o capacitate de 1.000 de paturi.

Pana acum, peste 100 de persoane au murit in urma acestei epidemii. Comisia Nationala de Sanatate din China a anuntat, marti, ca bilantul mortilor a ajuns la 106, iar 4.515 persoane sunt infectate.

In timp ce Marea Britanie a pornit intr-o actiune disperata pentru a aduce in tara 200 de cetateni britanici blocati in Wuhan, Statele Unite, Japonia si alte tari au inceput procedeele pentru a-si scoate cetatenii din orasul chinez.

Totodata, autoritatile chineze si-au indemnat cetatenii sa-si amane calatoriile in strainatate, cu scopul de a combate extinderea focarului.

Recomandarea de amanare a calatoriilor care nu sunt esentiala a fost emisa "pentru a proteja sanatatea si siguranta persoanelor chineze si straine", a declarat Administratia Nationala pentru Imigrari intr-un comunicat. "Reducerea libertatii de miscare transfrontaliere a oamenilor ajuta la prevenirea si controlul focarelor", a mai adaugat agentia.

Sursa foto: Captura Video Youtube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri