Filipine a anuntat primul deces in afara Chinei a unei persoane infectate cu noul coronavirus care a provocat deja peste 300 de morti si s-a raspandit in numeroase tari straine, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), scrie Agerpres.

Victima este un chinez originar din orasul Wuhan, unde a aparut acest virus, si ar fi fost infectat inainte de venirea in Filipine.

"Este vorba despre primul deces semnalat in afara Chinei", a declarat presei Rabindra Abeyasinghe, reprezentant al OMS in Filipine.

"Totusi, trebuie sa tinem minte ca nu este vorba despre un caz care s-a contaminat local. Acest pacient venea din epicentrul acestei epidemii", a subliniat Rabindra Abeyasinghe.

Barbatul, de 44 de ani, decedat intr-un spital din Manila, a venit in Filipine in compania unei chinezoaice care a fost depistata si ea cu coronavirusul, a declarat ministrul sanatatii, Francisco Duque.

Citeste si:
Primul deces din cauza coronavirusului in Europa
Primul deces din cauza...

Aceasta femeie, in varsta de 38 de ani, in prezent in curs de restabilire intr-un spital din capitala, este primul caz de coronavirus inregistrat in Filipine.

"La momentul internarii, pacientul a dezvoltat o pneumonie severa", a declarat Duque in cadrul unei conferinte de presa.

"In ultimele zile, pacientul a fost stabil si a dat semne de ameliorare, dar starea pacientului s-a deteriorat in ultimele 24 de ore si s-a produs decesul", a adaugat el.

Citeste si:
Bilant coronavirus: 2.641 de cazuri noi si 143 de decese in China
Bilant coronavirus: 2.641 de...
Sursa foto: SamaraHeisz5 / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus: Primul deces raportat in Franta. La cat a ajuns bilantul mondial
Setari Cookie-uri