Numarul mortilor provocate in China continentala de noul coronavirus se apropia duminica de 1.700, in timp ce primul deces in afara Asiei a fost raportat in Franta, relateaza AFP.

Potrivit primului bilant difuzat duminica de autoritatile chineze, pneumonia virala Covid-19 a provocat moartea a 1.665 persoane in China continentala (fara Hong Kong si Macao). Majoritatea deceselor au fost raportate in provincia Hubei (centru), focarul epidemiei aparute in decembrie in orasul capitala Wuhan, conform Agerpres.ro.

Doar patru decese au fost inregistrate in alte parti ale lumii: unul pe teritoriul semiautonom Hong Kong si alte trei respectiv in Japonia, Filipine si Franta.

Ministrul francez al sanatatii Agnes Buzyn a anuntat sambata decesul unui turist chinez de 80 de ani spitalizat in Franta din ianuarie. Acest deces este "primul din afara Asiei si primul din Europa", a precizat ea.

China a fost afectata duminica de peste 68.000 cazuri de contagiere pe teritoriul sau, in principal in provincia Hubei.

In bilantul sau cotidian, Comisia sanitara nationala a raportat 2.009 noi cazuri in tara - dintre care 1.843 in aceasta provincie.

Intre timp provincia Hubei ramane izolata de lume de pestre trei saptamani, numeroase orase din estul teritoriului chinez au luat masuri de izolare drastica, iar la Beijing au fost inasprite vineri restrictiile pentru a stopa raspandirea virusului.

Ziarul oficial Beijing Daily a relatat ca persoanele care nu se supun ordinelor guvernamentale de a ramane in carantina la intoarcerea dupa sarbatori vor fi pedepsite. Insa nu este deocamdata clar cum va fi aplicata aceasta masura sau daca restrictiile se refera si la persoanele care nu sunt rezidente sau la strainii care sosesc in China. ''De acum inainte, toti cei care s-au intors la Beijing ar trebui sa stea la domiciliu sau sa se supuna monitorizarii de grup timp de 14 zile dupa sosire", a indicat grupul de lucru pentru prevenirea virusului in Beijing, citat de Beijing Daily.

Seful diplomatiei chineze, Wang Yi, a declarat ca tara sa a luat masuri decisive pentru combaterea epidemiei, multe depasind reglementarile internationale de sanatate si cele ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). ''Prin eforturile noastre, epidemia este in general sub control'', a spus el, citat de Reuters.

In afara Chinei continentale, au fost inregistrate aproape 450 de cazuri in aproximativ 24 de tari si teritorii si trei decese.

Egiptul a confirmat vineri primul sau caz de coronavirus. Persoana in cauza este un cetatean strain care a fost internat intr-un spital in conditii de izolare.

Trei persoane au murit in afara Chinei continentale - una in Japonia, una in Hong Kong si una in Filipine.

Virusul ucide aproximativ 2% dintre persoanele infectate, dar s-a raspandit mai rapid in comparatie cu alte virusuri respiratorii care au aparut in acest secol.

Sursa foto: travelarium.ph / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri