O a doua persoană testată pozitiv pentru noul coronavirus a murit în Italia, unde până în prezent au fost raportate 29 de cazuri de contaminare, dintre care 27 în Lombardia şi două în Veneto.

Cea de-a doua victimă - internată de circa zece zile - este o femeie care trăia în Lombardia (nord), potrivit Agerpres.

Vineri, autorităţile au anunţat că cel puţin nouă oraşe din Lombardia şi unul din Veneto au închis barurile, şcolile şi alte locuri publice din cauza suspiciunilor de contaminare cu noul coronavirus. Această decizie a fost luată de Ministerul Sănătăţii în acord cu cele două regiuni implicate, după ce un prim focar autohton italian a fost identificat la Codogno, în apropiere de Lodi.

Un prim deces cauzat de această pneumonie virală în Italia, cel a unui bărbat de 78 de ani, a fost anunţat în cursul nopţii. Bărbatul era internat de zece zile la Veneţia, în nordul Italiei, pentru o boală care nu avea legătură cu coronavirusul, a precizat ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza.

În total, 29 de cazuri de contaminare au fost înregistrate în Italia, cea mai afectată ţară din Europa de epidemia de pneumonie virală care s-a declanşat în China în decembrie. La doar câteva ore după ce au informat că şase persoane au contactat virusul, primele cazuri cunoscute de transmitere locală a noului coronavirus, oficialii italieni au anunţat alte opt cazuri, printre care şi cinci lucrători sanitari.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri