Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA) a anulat simpozionului său anual prevăzut la Lausanne în luna martie, după ce Elveţia, în tentativa de a bloca răspândirea epidemiei de coronavirus, a interzis marile evenimente pe teritoriul său, relatează AFP.

Într-un comunicat al preşedintelui Witold Banka, WADA a anunţat cu dezamăgire că va renunţa la simpozionul său anual destinat profesioniştilor în lupa contra dopajului (17-18 martie): ''Este o decizie dificilă având în vedere că evenimentul atrage peste 1.000 de participanţi din toată lumea în fiecare an, dar era necesară măsura pentru asigurarea sănătăţii şi securităţii personalului WADA şi al celor prezenţi''.

Elveţia a decis vineri să interzică cel puţin până la 15 martie orice eveniment public care reuneşte peste 1.000 de persoane, din cauza epidemiei de coronavirus care a infectat 15 persoane în această ţară.

Salonul auto de la Geneva (5-15 martie), unul din cele mai mari evenimente din acest domeniu, a fost anulat, la fel ca meciurile de fotbal şi carnavalurile.

Numărul cazurilor de coronavirus au crescut pe plan mondial la 84.117, dintre care 2.870 de persoane au decedat în 59 de ţări şi teritorii.

Citeste si:
Romania a castigat o medalie de argint la Jocurile Olimpice de iarna
Andrei Nica, medalie de aur...

Sursa foto: Gerd Altmann | Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | Bilanț: peste 65.000 de decese în lumea întreagă
Setari Cookie-uri